Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργούν οι οικοδόμοι στις 16 Μαρτίου

Εικόνα του άρθρου Απεργούν οι οικοδόμοι στις 16 Μαρτίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2022, 17:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργία στις 16 Μαρτίου αποφάσισε το σωματείο Οικοδόμων Ιωαννίνων, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση. Η συνέλευση του σωματείου αποφάσισε συγκέντρωση στις 10.30 της ίδιας μέρας, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου, στη συζήτηση που έγινε στη συνέλευση, «το βασικό συμπέρασμα που αναδείχτηκε είναι πως η άνοδος της οικοδομικής δραστηριότητας το τελευταίο διάστημα, τα μεγάλα δημόσια έργα που γίνονται σε όλη τη χώρα και στην πόλη μας, τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κ.α. δεν έφεραν τίποτα θετικό για τις συνθήκες δουλειάς των εργαζόμενων που τα παράγουν όλα αυτά. Αντίθετα, τα μεροκάματα έχουν μείνει στάσιμα και συνεχίζεται το παζάρι και η κλοπή των ενσήμων που είναι και η μεγαλύτερη πληγή σήμερα για τους οικοδόμους».

Κύρια αιτήματα της απεργίας είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αυξήσεις στα μεροκάματα και κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.

Ακόμα, έγινε συζήτηση για την Ουκρανία «όπου ματώνουν οι λαοί για το μοίρασμα του πλούτου μεταξύ των καπιταλιστών» και επισημάνθηκε «ότι οι λαοί σε κάθε χώρα δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιλέξουν με ποιον ιμπεριαλιστή θα πάνε να σφαχτούνε» και εγκρίθηκε ψήφισμα που καταδικάζει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν με βάσεις, πολεμικό υλικό ή στρατιωτικό προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back