ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απεργούν οι δάσκαλοι την Πέμπτη

Εικόνα του άρθρου Απεργούν οι δάσκαλοι την Πέμπτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2016, 11:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί ο πρωθυπουργός να «βάζει άριστα» στον υπουργό Παιδείας για την «κάλυψη των κενών» στην εκπαίδευση και οι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρουν σε κάθε ευκαιρία, αλληλοσυγχαιρόμενοι, η πραγματικότητα όμως είναι πιο κοντά σε αυτή που παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί (ως συνήθως), καθώς αυτοί είναι που σηκώνουν το βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η πρώτη κίνηση έρχεται από τους δασκάλους και είναι η απεργία την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Στα Γιάννενα θα γίνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία. Το κεντρικό σύνθημα είναι «όχι στη διάλυση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου».

Το θέμα είναι ότι ναι μεν «καλύφθηκαν τα κενά» (αν και αυτό σηκώνει συζήτηση), αλλά αυτό έγινε σε βάρος των εκπαιδευτικών, άρα και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μην ξεχνάμε ότι φέτος προσλήφθηκαν πολύ λιγότεροι αναπληρωτές και για να μην υπάρξουν προβλήματα, επιστρατεύτηκαν οι ήδη υπάρχοντες: περισσότερες ώρες, «κόψιμο» ειδικοτήτων με δεύτερες και τρίτες αναθέσεις μαθημάτων, ενώ παράλληλα οι μισθοί τους περικόπηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back