Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργία 11 Οκτωβρίου: «Ελάτε στη συγκέντρωση»

Εικόνα του άρθρου Απεργία 11 Οκτωβρίου: «Ελάτε στη συγκέντρωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/10/2021, 20:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κάλεσμα για συμμέτοχη στην απεργία  και στην συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 11 Οκτώβριου στις 11 το πρωί στην Ακαδημία, απεύθυναν οι πρόεδροι του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Παργανάς.

Μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι των φορέων κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την «επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους», αλλά και το «νόμο Χατζηδάκη».

Ειδικά για το δεύτερο, ανέφεραν ότι «η πάλη για ακύρωση-ανατροπή και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη συλλογική λειτουργία των σωματείων αποτελεί καθοριστικό ζήτημα για όλο το δημοσιοϋπαλληλικό, εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων».                                                       

Κάλεσαν τέλος στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, και «γονείς, μαθητές, φοιτητές και όλους τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί με την εκπαίδευση στη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, της κοινωνίας και των εργασιακών δικαιωμάτων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back