ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απάτη στα Γιάννενα: 10.000 ευρώ σε πλαστική σακούλα, από το μπαλκόνι

Εικόνα του άρθρου Απάτη στα Γιάννενα: 10.000 ευρώ σε πλαστική σακούλα, από το μπαλκόνι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2024, 16:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα άτομο συνέλαβε την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου η Ασφάλεια στα Γιάννενα, με την κατηγορία ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση που οργανώνει τηλεφωνικές απάτες.
Η αστυνομία κινητοποιήθηκε από πλήθος καταγγελιών που δέχθηκε, από την Τετάρτη το πρωί, ότι άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε πολίτες, έλεγαν ότι είναι αστυνομικοί και τους ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που δήθεν είχαν προκαλέσει.


Έπαιρναν τηλέφωνο σε σταθερά, με συγκεκριμένη «στόχευση», από το εξωτερικό πιθανώς και στην περίπτωση που το θύμα «τσίμπαγε» ενεργοποιούνταν ο «εισπράκτορας» για να πάρει τα χρήματα.
Σύμφωνα με την αστυνομία των Ιωαννίνων, «προκειμένου να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στα υποψήφια θύματά τους, γυναικείο μέλος της οργάνωσης προσποιούνταν την κόρη ή εγγονή τους, εκλιπαρώντας για την καταβολή των χρημάτων ώστε να αφεθεί ελεύθερη».

Τελικά η αστυνομία εντόπισε τη συλληφθείσα, όταν αυτή πήγε κάτω από το διαμέρισμα ηλικιωμένου για να της πετάξει πλαστική σακούλα με 10.000 (!) ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back