ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απαντήσεις στις σωστές ερωτήσεις

Εικόνα του άρθρου Απαντήσεις στις σωστές ερωτήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2018, 16:41
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου βρήκε τον ΠΑΣ με δύο επίσημες μεταγραφές, τον Τσικάρσκι που παίζει στη θέση του αριστερού μπακ (από εκεί που έφυγε δηλαδή ο πολύτιμος όσο έπαιξε Φόνζι) και τον Ιέ στη θέση (περίπου) του επίσης αποχωρήσαντα Κοζορώνη.

Τα κενά, φυσικά και δεν καλύφθηκαν, γιατί θα πρέπει, πρώτον να αποδείξουν οι καινούργιοι ότι μπορούν να «μπουν στα παπούτσια» των παλιών και δεύτερον, αυτό θα γίνει μόνο όταν παίξουν. Ο Τσικάρσκι έχει συμπεριληφθεί σε αποστολή, ο Ιέ είναι ακόμα στα πιτς (σε βαθμό που να προκαλούνται ερωτηματικά για την περίπτωσή του).

Την ανάγκη ενίσχυσης την έχουν επισημάνει όλοι: Από την εξέδρα μέχρι τον καθ’ υλη αρμόδιο προπονητή, Γιάννη Πετράκη. Στην περίπτωση όμως του κρητικού τεχνικού, συνδυάζονται χαρακτηριστικά σπάνια γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που είναι η αναφανδόν και ειλικρινής στήριξη των παικτών και η προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό με αυτούς που υπάρχουν πρώτα. Το αποτέλεσμα είναι ένας σταθερός τα τελευταία χρόνια ΠΑΣ που ακόμα και τις ποδοσφαιρικές του κρίσεις, τις αντιμετωπίζει θετικά.

Η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου στον ΠΑΣ δεν ξεσήκωσε δα και κανένα. Ωστόσο, τα σωστα ερωτήματα για τη χρονιά που έφτασε στη μέση της, ενδέχεται να δώσουν και τις σωστές απαντήσεις. Πρώτον, το κύπελλο είναι μια δύσκολη υπόθεση πλέον. Εάν ο ΠΑΣ αποκλειστεί, κάτι εξαιρετικά πιθανό μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα με την ΑΕΛ, θα μείνει μόνο με την αποστολή στο πρωτάθλημα που επί του παρόντος, μοιάζει περισσότερο με συντήρηση της θέσης και αποφυγή περιπετειών (αν και δύσκολα θα μπει σε τέτοιες ο ΠΑΣ), παρά με βλέψη για πεντάδα, έστω και αν τίποτε δεν είναι μαθηματικά αδύνατο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η λέξη «συντήρηση» μοιάζει να είναι η απάντηση στις ερωτήσεις. Μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον που θα πρέπει να συζητηθούν αφίξεις και αναχωρήσεις υπό νέους όρους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back