ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απαντά με «αναδιοργάνωση υπηρεσιών»

Εικόνα του άρθρου Απαντά με «αναδιοργάνωση υπηρεσιών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2020, 17:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά θεωρεί η δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ ότι η ακύρωση αρκετών διαγωνισμών για έργα ή προμήθειες αποτελεί μόνο ζήτημα πολιτικής ευθύνης, ενώ κάνει γνωστό ότι έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία διερεύνησης ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων.

Η δημοτική αρχή έρχεται να απαντήσει στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα και στα όσα υποστήριξε σε ανακοίνωσή της περί «ανευθυνότητας και προχειρότητας» εκ μέρους της δημοτικής αρχής και περί «πολιτικής ευθύνης» για τα όσα δεν συμβαίνουν. Καταρχάς, απαντά με το ίδιο γνωμικό που χρησιμοποίησε σε βάρος της η παράταξη του κ. Μπέγκα: «’Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση’. Κάτι παραπάνω γνωρίζει η ‘Ενότητα Πολιτών η οποία εξάλλου επί πέντε χρόνια είχε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου’», επιρρίπτοντας ευθύνες για το ότι ορισμένοι από τους διαγωνισμούς έπρεπε να είχαν προκηρυχθεί εντός του 2019.

Η δημοτική αρχή ναι μεν δηλώνει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την ακύρωση των διαγωνισμών, αλλά… «Η δημοτική αρχή γνωρίζει πως αυτό δεν αρκεί ειδικά όταν πρόκειται για διαγωνισμούς που ακυρώνονται για τρίτη και τέταρτη φορά» τονίζεται στην ανακοίνωση. Προσθέτει δε ότι «η ‘Ενότητα Πολιτών’ η οποία επί πέντε χρόνια πορεύτηκε με αυτές τις υπηρεσίες, διαπιστώνει σήμερα μόνο πολιτικές ευθύνες για την ακύρωση των διαγωνισμών. Είναι η παράταξη άλλωστε που δεν συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργου Αρλέτου για διερεύνηση ευθυνών υπηρεσιακών παραγόντων. Η διερεύνηση αυτή ωστόσο ήδη ξεκίνησε».

Πέραν της αναζήτησης ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες, η δημοτική αρχή ανακοινώνει ότι προχωρά σε πλήρη αναδιοργάνωση του Δήμου «ώστε να καταστεί ευέλικτος και αποτελεσματικός, κάτι που απέφυγε να κάνει η ‘Ενότητα Πολιτών’», χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτή η αναδιοργάνωση. Θυμίζει δε ότι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία είχε δεσμευτεί  προεκλογικά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3