ΗΠΕΙΡΟΣ

«Απαγορευτικό» για φορτηγά με πολλές εξαιρέσεις

Εικόνα του άρθρου «Απαγορευτικό» για φορτηγά με πολλές εξαιρέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2024, 15:12
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η προ ημερών απόφαση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη να απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 4 τόνων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Ο κ. Καχριμάνης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τροποποίηση της απόφασής του, η οποία πια περιορίζει τις απαγορεύσεις.

Η πρώτη απόφαση αφορούσε την απαγόρευση κίνησης οχημάτων άνω των 4 τόνων για τρεις ημέρες την εβδομάδα από Παρασκευή, στις 15:00, έως την Κυριακή, στις 21:00, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στην παραλιακή οδό, από τη σήραγγα Ακτίου έως την Ηγουμενίτσα, στο τμήμα της εθνικής οδού από την αρχαία Νικόπολη μέχρι τη Γέφυρα Καλογήρου, στο τμήμα της εθνικής οδού από τον κόμβο Φραξύλα μέχρι τον κόμβο Λιμποχωβίτη και στο τμήμα της εθνικής οδού Αρχάγγελου-Γλυκής στα όρια της Θεσπρωτίας. Από αυτήν την απόφαση εξαιρούνταν μόνο τα οχήματα ευπαθών και νωπών προϊόντων και τα οχήματα τροφοδοσίας κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών μονάδων.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής ότι αποφασίστηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία επιτρέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων τις πρωινές ώρες Σαββάτου και Κυριακής (από 2 π.μ. έως 10 π.μ.). «Πρόκειται για μια σολομώντεια λύση», είπε ο περιφερειάρχης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων φορτηγών, για να προσθέσει: «Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με πρώτο μέλημα την ασφάλεια του κόσμου».

Βέβαια, η απόφαση άλλαξε και σε άλλα σημεία. Πρώτον, η απαγόρευση δεν αφορά πια τα φορτηγά άνω των 4 τόνων αλλά τα φορτηγά με ωφέλιμο βάρος άνω των 8 τόνων.

Και δεύτερον, οι εξαιρέσεις από την απαγόρευση κυκλοφορίας, επεκτείνονται: Οχήματα ευπαθών και νωπών προϊόντων, οχήματα τροφοδοσίας κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, οχήματα τροφοδοσίας πάσης φύσεως καταστημάτων τουρισμού και εστίασης έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου, οχήματα μεταφοράς υγραερίου και υγρών καυσίμων έως 10 τόνους ωφέλιμου φορτίου, οχήματα που εκτελούν εντεταλμένο έργο Πολιτικής Προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3