Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 26-02-2018, 15:47
ΕΛΛΑΔΑ

Δεκτή έκανε την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποκάλυψη ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ .

Σε δήλωσή τηςαναφέρει ότι δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε να προσβάλει  τον ελληνικό λαό. «Έχω πλήρη επίγνωση ότι η αμοιβή μου για τις υπηρεσίες που παρέχω προέρχεται από τους κόπους του» σημειώνει.

Αναφέρει ακόμα ότι αντιλαμβάνεται πως κάθε παροχή ακόμα και νόμιμη εξοργίζει τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της κρίσης, που χιλιάδες αγωνιούν για την κατοικία τους, το εισόδημά τους, τα δάνειά τους.

Θέτει τον εαυτό της στη διάθεση του πρωθυπουργού που όπως αναφέρει πριν τρία χρόνια την πρότεινε ως βουλευτή Επικρατείας και στη συνέχεια υπουργό. «Αποδέχθηκα την τιμή χωρίς δεύτερη σκέψη για το τι θα άφηνα πίσω» λέει.

«Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων» αναφέρει.

Ζητεί από τους συμπολίτες της να την κρίνουν για το έργο της, «όπως αποτυπώνεται στην απομείωση της ανεργίας όχι μόνο σήμερα αλλά κυρίως τα δύο πρώτα ιδιαίτερα δύσκολα  χρόνια της διακυβέρνησης  μας. Με άλλα λόγια, ζητώ να κριθώ από όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και όχι από ένα θέμα το οποίο για προφανείς λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή να αναγάγει σε υπ’ αριθμόν ένα ηθικό ζήτημα της χώρας» τονίζει.

Αναφορικά με την επιδότηση η Αντωνοπούλου επικαλείται το νόμο 4336/2015 που, όπως λέει, «δίνει το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επιδότηση διαμονής, εφόσον δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αθήνα», και βάσει αυτού, «αιτήθηκα και έλαβα ένα σημαντικό ποσό ως επιδότηση ενοικίου. Αυτήν την πρόνοια του νομοθέτη απολαμβάνουν από το 1994 όλοι οι βουλευτές που δεν έχουν έδρα την Αθήνα, χωρίς άλλες εισοδηματικές προϋποθέσεις. Διευκρινίζω», συνεχίζει, «ότι ως βουλευτής Επικρατείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν αιτήθηκα να λάβω την εν λόγω επιδότηση, παρότι την δικαιούμουν», υποστηρίζει μεταξύ άλλων.


ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος με συνέντευξη του στον Real FM γνωστοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την Ράνια Αντωνοπούλου, όπου και της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. 

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο» ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.


Η ΝΔ

«H κ. Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

«Η κυρία υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί», τονίζει, αναφερόμενο στη Ράνια Αντωνοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «η κυρία Αντωνοπούλου (και ο υπουργός σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3