ΕΛΛΑΔΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το MEGA

Εικόνα του άρθρου Αντίστροφη μέτρηση για το MEGA
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2018, 21:13
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή με κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το MEGA έστειλε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τον ιδιωτικό πάροχο DIGEA προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες και να κατέβει το σήμα. 

Σημειώνεται ότι το ΣτΕ με την απόφασή του, απέρριψε την προσφυγή της Τηλέτυπος η οποία στρέφονταν κατά της αδειοδοτικής διαδικασίας.


ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Στο μεταξύ μετά από την αίτηση για μια τηλεοπτική άδεια, που κατέθεσε η εταιρεία Άλτερ Έγκο (συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη), και η οποία συνοδευόταν από την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ που απαιτείτο, το ΕΣΡ ενεργοποιεί εκ νέου τη διαδικασία, η οποία ενδέχεται να διεξαχθεί και εντός του έτους.

Σύμφωνα με τον νόμο, μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για τις δύο τηλεοπτικές άδειες, απαιτείται χρονικό διάστημα 45 ημερών για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους. Στην περίπτωση που υπάρξουν περισσότεροι από δύο ενδιαφερόμενοι, το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο ΕΣΡ έχουν ξεκινήσει οι μελέτες για τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες.


ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Τέλος το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ  στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Το πρόστιμο αφορά την ενημερωτική εκπομπή του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά στην οποία, κατά παράβαση, προβάλλεται «έμμεση» διαφήμιση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back