ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

Εικόνα του άρθρου Αντιπολιτευτικά πυρά για τη διαχείριση της κακοκαιρίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2021, 01:54
ΕΛΛΑΔΑ

Τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η κυβέρνηση με αφορμή τη διαχείριση της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσε.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Κάθε χρόνο, σε κάθε χιονιά, όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι και ιδίως η Εθνική Οδός για να μην κοπεί η χώρα στα δυο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα. Την κλείνει από μόνη της. Και για όσο χρειαστεί. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Ακολούθως απευθύνεται στον πρωθυπουργό με αναφορά στην δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: «Για όσους είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού το επιτελικό κράτος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο δευτερεύοντα ζητήματα, όπως η διάνοιξη των δρόμων, η πρωθυπουργική σύσταση είναι υπομονή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, μείνετε σπίτι. Πως μπορεί κανείς να κάνει άσκοπες μετακινήσεις όταν έχουμε lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννιά, ενώ πριν χρειάζεται sms για να βγεις από το σπίτι σου, είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα.

Όπως επίσης ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσο υπομονή μπορεί να ζητήσει κανείς από τους πολίτες της μισής Αττικής που είναι μεν κλεισμένοι ή αποκλεισμένοι στα σπίτια τους αλλά χωρίς ρεύμα. Από τους πολίτες δηλαδή που μέσα στο κρύο παραμένουν για πάνω από ένα 24ωρο χωρίς θέρμανση, σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς νερό, επειδή έχουν αφήσει τον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, χωρίς επαρκές προσωπικό για να διορθώσει τις βλάβες».


Τραγική διαχείριση

Για τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. «Κατέβηκα στο γραφείο μου στις έξι και μισή το πρωί, το κέντρο της Αθήνας ήταν αδιάβατο ενώ χιόνιζε από χθες το απόγευμα. Δηλαδή, δεν μπορούσες να περάσεις τη Β. Σοφίας. Αυτό, δείχνει μια αντίδραση κακή από την κυβέρνηση. Ό,τι και να προσπαθήσετε να πείτε ότι έγινε κάποια αντιμετώπιση σοβαρή του φαινομένου, δεν έγινε», είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε πολλά θέματα της πανδημίας. 

«Δηλαδή, εδώ φραστικά προσπαθεί η κυβέρνηση να πει ότι είναι μια σύγχρονη κυβέρνηση που τα αντιμετωπίζει όλα, που είναι προετοιμασμένη, στην αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων, που ομολογουμένως είναι δύσκολα, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν είναι προετοιμασμένη, ενεργεί πρόχειρα, ασχεδιάστα, αποσπασματικά. Έτσι αντιμετωπίζει και το νομοθετικό της έργο», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής καταγγέλλοντας ότι στη Βουλή κατατίθενται «κατά ρυπάς» νομοσχέδια που τα χαρακτηρίζει η προχειρότητα και μια «αρπακολατζίδικη πολιτική», που θα τα κάνει ανεφάρμοστα στη συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι απαιτείται μια συζήτηση σοβαρή για την μετεξέλιξη του κράτους και των θεσμών ώστε να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις. Αντίστοιχη πρέπει να είναι, είπε και η συζήτηση, για τη λειτουργία της δημοκρατίας σήμερα.


To KKE

«Η διαχείριση της κακοκαιρίας είναι απόλυτα συνεπής με τη διαχείριση που έχετε κάνει σε όλους τους άλλους τομείς, ιδίως στον τομέα της πανδημίας. Ούτε μέτρα προστασίας, ούτε μέτρα πρόληψης, ούτε οι αναγκαίες υποδομές. Το σχέδιο και για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι ένα: "Μένουμε Σπίτι". "Καθίστε σπίτι". Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

«Το αποτέλεσμα ήταν με 20 πόντους χιόνι να κλείνουν εθνικοί δρόμοι, να κλείνουν κεντρικοί δρόμοι στην Αθήνα, να ακινητοποιούνται ΜΜΜ, να κόβεται το ρεύμα, να μένουν εργαζόμενοι απροστάτευτοι, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον τομέα των ταχυμεταφορών και των delivery και να αποκαλύπτονται για μια ακόμη φορά οι τραγικές ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ που τόνισε ότι αυτά που συνέβησαν σήμερα δείχνουν το τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής του υπολογισμού κόστους - οφέλους. 

«Το επόμενο δώρο που θα δώσει η κυβέρνηση", εκτίμησε ο Γιάννης Γκιόκας, θα είαι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους διότι βάσει των συμβάσεων "αν κλείνουν εθνικοί δρόμοι για λόγους ανωτέρας βίας, αυτοί δικαιούνται αποζημίωσης».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back