πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αντιπλημμυρικό» λεκανοπέδιο Ιωαννίνων: Πού βρίσκεται η μελέτη;

Εικόνα του άρθρου «Αντιπλημμυρικό» λεκανοπέδιο Ιωαννίνων: Πού βρίσκεται η μελέτη;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2024, 12:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρόσφατη πλημμύρα στην πόλη των Ιωαννίνων έφερε ξανά στο προσκήνιο τα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του λεκανοπεδίου (το οποίο είχε βιώσει έντονες πλημμύρες το 2010).

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ΚΚΕ) τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στον Δήμο Ιωαννιτών υπενθυμίζουν τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας η οποία ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια περίπου και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τη μελέτη αυτή την ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου. Η σύμβαση με την ανάδοχο μελετητική εταιρία υπογράφηκε τον Μάιο του 2022 με κόστος 942.000 ευρώ (ο προϋπολογισμός ήταν 2,3 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο χρόνος ολοκλήρωσης της μελέτης ήταν 22 μήνες.

Η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα σημειώνει ότι έχουν περάσει 27 μήνες από την ανάθεση της μελέτης. «Άρα η μελέτη αυτή όφειλε να έχει παραδοθεί και να είμαστε στη φάση των εγκρίσεων. Προφανώς, ακόμα και αν ολοκληρωθεί η μελέτη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν γίνει και τα έργα». Καλεί δε τον περιφερειάρχη να απαντήσει αν παραδόθηκε η μελέτη, αν κατατέθηκαν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων διευθέτησης που προβλέπονται, τι γίνεται μ τις διάφορες εγκρίσεις.

Από την πλευρά της, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη, ζητά από τον Δήμο να διεκδικήσει την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης («την οποία αγνοεί» όπως σημειώνει).

Σημειωτέον ότι η μελέτη αυτή χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back