ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιδράσεις για τις προσαγωγές στα MarketIn

Εικόνα του άρθρου Αντιδράσεις για τις προσαγωγές στα MarketIn
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2017, 14:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προσαγωγή τριών μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου χτες το βράδυ, μετά από μήνυση της εταιρίας που έχει τα σούπερ μάρκετ Market IN. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι «ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, από τις 8 χθες το βράδυ, είχαν κλείσει τη Χαρ. Τρικούπη από το ύψος της Πλ. Πάργης δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.  Τα σώματα καταστολής ενώ βρίσκονταν στο χώρο, πήραν εντολή να επιτεθούν στους διαδηλωτές αφού έκλεισε το σούπερ μάρκετ και τα μαγαζιά της αγοράς δηλαδή μετά τις 9:00μμ ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε ένας πελάτης για το σούπερ μάρκετ.  Δεκάδες ασφαλίτες και ένστολοι που είχαν περικυκλώσει το κατάστημα επιτέθηκαν στους διαδηλωτές. Για να διαλυθεί το πλήθος και να γίνουν οι συλλήψεις δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, και γκλοπ ενάντια στους διαδηλωτές, αλλά όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό και οι διαδηλωτές παρέμειναν στο χώρο». Οι τρεις προσαχθέντες, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Ν. Έξαρχος, ο έφορος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Φ. Κάτσιος και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θ. Νάκος αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στις 11.30 το βράδυ. Το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί και σήμερα το απόγευμα στις 6:30 σε συγκέντρωση μπροστά στο ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ.

Ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε και το ΜΑΣ Ιωαννίνων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι φοιτητές έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν με τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να ξαναπάρουν τις δουλειές τους χωρίς να απολυθεί κανένας άλλος εργαζόμενος, κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης που συντελείται με την καθοδήγηση της εργοδοσίας και τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Στην αποψινή συγκέντρωση καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση και τις προσαγωγές: «Η μόνη λύση, η μόνη απάντηση είναι οι οργανωμένοι αγώνες των εργαζόμενων, τα δυνατά ταξικά σωματεία και συνδικάτα. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, αντιστεκόμενοι στην κρατική, κυβερνητική, ΕΕυρωκρατική, εργοδοτική τρομοκρατία, καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω στις 6:30 μμ, με αίτημα να πληρωθούν και επαναπροσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι».

Το θέμα παίρνει διαστάσεις πλέον. Η υπόθεση που «σέρνεται» από εξαγορά σε εξαγορά, έχει μόνιμα «θύματα» τους εργαζόμενους. Ένα μικρό ιστορικό, αλλά και η νομική εξέλιξη στην οποία βασίζονται οι εργαζόμενοι, καθώς και τα επιχειρήματα της ιδιοκτησίας, είναι εδώ.

Ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων αναφέρει: « Την ώρα (9μμ) που έπρεπε έτσι κι’ αλλιώς το σούπερ μάρκετ να κλείσει λόγω ώρας- η αστυνομία προχώρησε απρόκλητα σε συλλήψεις 3 συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου γιατί συμπαραστάθηκαν, όπως έπρεπε να κάνουν, στους εργαζόμενους». 

Καταγγέλλει επίσης ο «Εργατικός Αγώνας» και δηλώνει «συμπαράσταση στους απλήρωτους και απολυμένους συμπολίτες μας. Μόνη απάντηση η πλατιά ενωτική αγωνιστική δράση όλων των εργαζομένων και των ανέργων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back