ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιδράσεις για την ενημέρωση στον Κατσικά

Εικόνα του άρθρου Αντιδράσεις για την ενημέρωση στον Κατσικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2020, 17:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δημοτική αρχή γιατί, όπως αναφέρει, κάλεσε 30 εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Κατσικά, για ενημέρωση.

Το θέμα του συλλόγου είναι το πλήθος των ατόμων σε συνδυασμό με τα μέτρα κατά του κοροναϊού.

«Το σωματείο από χθες ήδη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Δήμου και ζήτησε να μη μαζευτούν τόσοι εργαζόμενοι ταυτόχρονα. Οποιαδήποτε συνεννόηση ή εντολή να γίνει είτε τηλεφωνικά είτε καλώντας τους σε βάρδιες» αναφέρει ο σύλλογος.

Ωστόσο η ενημέρωση έγινε δια ζώσης και το σωματείο παραθέτει φωτογραφίες για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στη δομή.

«Προφανώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η προϊσταμένη που έχει διορίσει το Υπουργείο Μετανάστευσης δικαιούνται να καλούν 30 άτομα μαζί και να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των προσφύγων εν μέσω πανδημίας γιατί εκεί όπως μας είπαν "είναι ανοιχτός χώρος» τονίζει και προσθέτει ότι «τα ‘προβλήματα’ με τη συνάθροιση δημιουργούνται μόνο όταν οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται πχ για την υγεία μπροστά από το ΙΚΑ, όπως έγινε πριν λίγες μέρες, όταν η ασφάλεια τους ζήτησε να διαλυθούν, παρά το γεγονός ότι κι εκεί είναι ‘ανοιχτός χώρος’».

Επίσης, αναφέρει ότι «η υπεύθυνη της δομής ζήτησε από τους εκπροσώπους του σωματείου να φύγουν από το χώρο, καταπατώντας και το συνδικαλιστικό νόμο».

Ο σύλλογος καταλήγει τονίζοντας ότι «το σωματείο μας θα είναι εκεί σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, σε κάθε προσπάθεια περιστολής των δικαιωμάτων μας, σε κάθε εντολή που θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας, την υγεία ακόμα πιο ευάλωτων ανθρώπων από εμάς όπως είναι οι πρόσφυγες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back