ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Αντιδημοκρατικός και αντικοινωνικός οδοστρωτήρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην τοπική αυτοδιοίκηση

Εικόνα του άρθρου Αντιδημοκρατικός και αντικοινωνικός οδοστρωτήρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην τοπική αυτοδιοίκηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2019, 13:00
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ «ΤΥΠΟ»

Ο Βλάσης Παπαχρήστος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων, γράφει για τις αλλαγές στους νόμους που διέπουν την αυτοδιοίκηση


Απίστευτες πρακτικές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων της. Με την πλέον απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, αδιαφορώντας για την βούληση των τοπικών κοινωνιών, έρχεται εκ των υστέρων να αλλάξει τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε εκατοντάδες δήμους ανά την χώρα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση οδηγήθηκε σε εκλογές με την απλή αναλογική. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν νέες παρατάξεις, με αυτό το πλαίσιο ψήφισαν οι πολίτες τον περασμένο Μάιο τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη Κυριακή. Η παράταξη που άλλες εποχές έβαζε να ψηφίζουν και τα δέντρα, νοσταλγεί φαίνεται τέτοιες εποχές και είπε να κάνει μια….. «εκτεταμένη δεντροφύτευση», μετά το άνοιγμα της κάλπης. Να δώσει την πλειοψηφία σε όλα τα νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου στην παράταξη του Δημάρχου ακόμα και εκεί όπου η παράταξη είναι εμφανώς μειοψηφική κοινωνικά με ποσοστά μικρότερα από 30% και 20%.

Η δημοκρατία δεν παζαρεύεται ούτε πετσοκόβεται. Ευθεία νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας θα μπορούσε να κάνει μόνο μια σκληρή ακροδεξιά και ψευδοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Δεν μένουν μόνο στην νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας όμως, αλλά κάνουν το μεγάλο άλμα στο κενό δρομολογώντας ήδη την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. Ώστε οι Δήμοι Μυκόνου και Κηφισιάς να έχουν εισπράξεις εκατομμυρίων και για τα Τζουμέρκα, την Κόνιτσα, το Πωγώνι, τη Ζίτσα, θα έχει ο Θεός.

Πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να βάλουν άμεσα φρένο στις επικίνδυνες ορέξεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη πριν δημιουργηθούν ανεπανόρθωτες συνέπειες για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση που τσεκούρεψε το 60% της κρατικής επιχορήγησης προς τους ΟΤΑ το 2010-2015, θεωρεί ότι έχει επέλθει μαζική αμνησία, ότι έλαβε λευκή επιταγή να παίξει στην ρουλέτα την τύχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να δημιουργήσει Δήμους 10 ταχυτήτων μιας και πιστεύει πως και οι ίδιοι οι πολίτες είναι πολλών ταχυτήτων. Δεν το κρύβουν, το φωνάζουν. Σε άλλο δημόσιο σχολείο πρέπει να πηγαίνει το παιδί στην Κατσικά, σε άλλο σχολείο το παιδί στην Κηφισιά.

Μια σύγχρονη, δημοκρατική τοπική αυτοδιοίκηση, που θέτει ως άμεση προτεραιότητα την δημοκρατική λειτουργία των ΟΤΑ και την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας πρέπει να ορθώσει φράγμα στις νεοφιλελεύθερες λογικές της Κυβέρνησης και των ανθρώπων της που βλέπουν και την τοπική αυτοδιοίκηση ως πεδίο ενός ακόμα «πλιάτσικου», ενός παρασιτικού καπιταλισμού. Η αφωνία των «προοδευτικών» δυνάμεων δεν ωφελεί ούτε την κοινωνία ούτε την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βλάσης Παπαχρήστος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back