Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντί για μειώσεις, «συγκρατημένες αυξήσεις»

Εικόνα του άρθρου Αντί για μειώσεις, «συγκρατημένες αυξήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2022, 17:23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση, αντί να παρέμβει με καίριο τρόπο στο πρόβλημα της ακρίβειας, ανακοίνωσε ότι «θα γίνει προσπάθεια συγκράτησης αυξήσεων» σε 50 προϊόντα, στα σούπερ μάρκετ.

Αυτό συμφώνησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος συνεχίζει να χρεώνεται πολιτικά τις αυξήσεις και την ακρίβεια, καθώς και τις εμβαλωματικές και ημίμετρες παρεμβάσεις.

Ενώ λοιπόν τα προϊόντα ακριβαίνουν ή κατά περίπτωση… «μικραίνουν», καθώς οι εταιρίες διαθέτουν στις ίδιες τιμές, μικρότερες ποσότητες, ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι η πολιτική παρέμβαση που θα απαλύνει το πρόβλημα, είναι «η προσπάθεια συγκράτησης αυξήσεων», όπως ανακοινώθηκε μετά τις συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, του ΣΕΛΠΕ και της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι συζητήθηκε καν το πάγωμα των τιμών, καθώς, όπως είπε, «δεν είναι στο δικό τους χέρι» (σ.σ. των σούπερ μάρκετ). «Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με όλη τη βιομηχανία για να δούμε πως και η βιομηχανία μπορεί να συμβάλλει στη συγκράτηση των αυξήσεων των τιμών» συμπλήρωσε.

Τα προϊόντα που θα «ακριβύνουν λίγο» θα περιλαμβάνει 50 προϊόντα που «είναι απαραίτητα, για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού».

Ο υπουργός τέλος τόνισε ότι η κάθε αλυσίδα θα κάνει τη δική της πολιτική. Δεν παραβιάζουμε το δίκαιο του ανταγωνισμού. Είναι κάτι που δεν θα κάναμε ποτέ», υπογραμμίζοντας έτσι το ημίμετρο της απόφασης…

Τέλος επανέλαβε ότι οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα είναι συνεχείς και εντατικοί σχετικά με το περιθωριο του κέρδους στα σημαντικά προιόντα για τη διαβίωση του κόσμου σε αυτές τις δυσκολες συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back