Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: «Οι συκοφαντίες δεν θα περάσουν»

Εικόνα του άρθρου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: «Οι συκοφαντίες δεν θα περάσουν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2021, 11:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει τον Χρήστο Στελακάτο-Λοβέρδο, «πρώην Γρηγορόπουλο» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της, με αφορμή καταγγελίες για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Περιγράφει την κατάσταση στις ιχθυοκαλλιέργειες λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η συγκέντρωση της παραγωγής στον κλάδο έχει ολοκληρωτικό μονοπωλιακό χαρακτήρα. Αυτή η συγκέντρωση πλούτου στον κλάδο συνοδεύεται από την καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων. Τα μεσαία  στρώματα στην αντίθεση κεφαλαίου – εργασίας,  πιέζονται να συνταχθούν με τα κυρίαρχα  επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου  μέχρι να συντριβούν.  Τα εναπομείναντα μεσαία στρώματα του κλάδου  μειώνουν του κόστος συντήρησης, τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας και συμβάλλουν στην  εκμετάλλευση των εργαζομένων».

Όλη η ανακοίνωση είναι εδώ

Προσθέτει ακόμα ότι ο όμιλος «Ανδρομέδα», σύμφωνα με καταγγελίες του σωματείου, «πίεζε τους εργαζομένους να αποδεχθούν και να υπογράψουν συμφωνητικά εμπιστευτικότητας. Με αυτά οι εργαζόμενοι καλούνται να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους να απευθύνονται στο σωματείο τους, σε δικηγόρο, στην επιθεώρηση εργασίας ή σε άλλη υπηρεσία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους εργασίας». Καταγγέλλει επίσης τον κ. Στελακάτο-Λοβέρδο ότι είχε βιαιοπραγήσει εις βάρος μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «χρειαζόμαστε μια αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή-αλιεία και ιχθυοκαλλιέργεια με κριτήριο τη κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών του κάθε λαού, την προστασία του περιβάλλοντος και μετά την εξαγωγική δραστηριότητα στα πλαίσια των διεθνιστικών σχέσεων αλληλεγγύης, ειρήνης και φιλίας των λαών».    

Σημειώνει ότι η δικαστική αντιπαράθεση του κ. Στελακάτου με ιχθυοκαλλιεργητές που «δεν είναι μέλη μας αλλά συγγενείς μελών μας, είναι δικό του πρόβλημα και όχι δικό μας. Δεν υπερασπιζόμαστε συκοφάντες τραμπούκους και ψεύτες. Η δικαστική του αντιπαράθεση όμως με εργαζόμενες/ους στις/στους οποίες/ους έχει ασκήσει λεκτική βία και όχι μόνο είναι και δικό μας πρόβλημα (είμαστε άλλωστε φανατικά αντίθετοι και με την έμφυλη βία...).  Πρόβλημά μας είναι επίσης και η βίαιη διάλυση φοιτητικών εκλογών και άλλα κατορθώματα  που εμείς δεν τα λύνουμε στα δικαστήρια αλλά τα λύνουμε με πολιτικό–ιδεολογικό και οργανωτικό τρόπο όποτε χρειαστεί».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back