ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανοιχτές οι αυλές των σχολείων το καλοκαίρι

Εικόνα του άρθρου Ανοιχτές οι αυλές των σχολείων το καλοκαίρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2023, 13:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα αίτημα, απόλυτα λογικό και αυτονόητο, καταθέτει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών στον δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Η Ένωση Γονέων ζητά οι αυλές όλων των σχολείων να είναι ανοιχτές και προσβάσιμες σε όλους για τα χρονικά διαστήματα που τα σχολεία δεν λειτουργούν, ιδίως το καλοκαίρι.

«Δυστυχώς, σε κάποια  σχολεία της πόλης, το ‘αυτονόητο’ δεν γίνεται αντιληπτό από τους διευθυντές τους, οι οποίοι κρατούν τις πόρτες των αύλειων χώρων κλειδωμένες με τη δικαιολογία ότι αν τις ανοίξουν θα προκληθούν ζημιές. Ωστόσο η πραγματικότητα αποδείχνει το αντίθετο: Στα σχολεία που οι αυλές είναι κλειδωμένες γίνονται οι περισσότερες ζημιές, καθώς, επειδή δεν είναι ανοιχτές σε όλους, βρίσκουν ‘ήσυχο καταφύγιο’ διάφορα παραβατικά ‘στοιχεία’» τονίζει.

Επιπλέον η Ένωση θέτει και κάποια γεγονότα: ότι σε πολλές γειτονιές δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι παιχνιδιού με αποτέλεσμα τα παιδιά να δρασκελούν από κλειδωμένες καγκελόπορτες.  

Το σχολείο, όπως εύστοχα σημειώνει, θα πρέπει να αποτελεί για τα παιδία ένα «στέκι» και σημείο νεανικών κοινωνικών συναναστροφών και το καλοκαίρι. «Θέλουμε τα σχολεία μας, εκτός από χώρους  μάθησης, να λειτουργούν και ως κέντρα κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης. Τέλος ευχής έργο θα ήταν να υλοποιήσετε τα χρόνια αιτήματά μας για τη λειτουργία στους σχολικούς χώρους, δωρεάν προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτιστικής δημιουργίας, υπό την ευθύνη του Δήμου ώστε παιδιά και ενήλικες να έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν, να δημιουργήσουν και να ψυχαγωγηθούν,  αξιοποιώντας δημιουργικά  τον ελεύθερο χρόνο τους» καταλήγει η Ένωση Γονέων στην επιστολή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back