Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανοιχτά... 37 χλμ. Ιονίας

Εικόνα του άρθρου Ανοιχτά... 37 χλμ. Ιονίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2017, 15:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καμπή-Πέρδικα: το οδικό τμήμα της Ιόνιας οδού, μήκους 37 χλμ, δόθηκε πριν από λίγη ώρα στην κυκλοφορία με τον  υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να κόβει… την κορδέλα. Το παρών στα εγκαίνια του τμήματος αυτού έδωσαν μεταξύ άλλων βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «μια ιδιαιτερη μέρα για την Ήπειρο» ενώ πρόσθεσε ότι προχωρά ο σχεδιασμός για την περαιτέρω άρση της απομόνωσης της περιοχής. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επέκταση της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Για το έργο της επέκτασης της Ιόνιας οδού, ο κ. Σπίρτζης είχε πει νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, ότι θα γίνουν συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, ενώ για το έργο του αεροδρομίου επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάλυσης της εργολαβίας». «Έχουν δεσμευτεί χρήματα για αυτό το έργο. Ας μην ανησυχούν λοιπόν όσοι προγραμμάτιζαν το κλείσιμο ή την πώληση περιφερειακών αεροδρομίων» είπε  με νόημα.

Πίσω στην Ιόνια οδό, στην τελετή παράδοσης του τμήματος Καμπή-Πέρδικα, το παρών έδωσε εκ μέρους της κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΡΝΑ, ο αντιπρόεδρός της Μιχάλης Γουρζής, ο οποίος είπε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν κι άλλα οδικά τμήματα στην κυκλοφορία. Όπως ανέφερε, δύο τρεις μήνες πίσω θα πάει το τμήμα στον Κρίκελλο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε σύντομα να δώσουμε και το κομμάτι μέχρι την Εγνατία οδό».

Τέλος, ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πολιτικό δυναμικό της Ηπείρου το οποίο χαρακτήρισε «διαφορετικό με κλίμα ενότητας για την έξοδο από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back