ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανοίγουν δρόμοι και σχολεία στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Ανοίγουν δρόμοι και σχολεία στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2017, 19:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χιονισμένο παραμένει το Ζαγόρι, αλλά οι δρόμοι έχουν ανοίξει. Το τονίζει, με μια δόση… αγωνίας η δημοτική αρχή, προκειμένου να ενημερώσει ότι η περιοχή είναι πλέον προσβάσιμη για τους κατοίκους, αλλά και επισκέψιμη, μιας και ο τουρισμός είναι βασικός οικονομικός παράγοντας εκεί. Η δημοτική αρχή τονίζει μάλιστα ότι «με το χιόνι που κάλυψε τα πάντα η εικόνα αποζημιώνει κάθε επισκέπτη». Αύριο Παρασκευή 20 του μήνα, θα λειτουργήσουν κανονικά και τα σχολεία στο δήμο

Το ύψος του χιονιού στα ορεινότερα χωριά ξεπερνά το μισό μέτρο, ενώ στην Βοβούσα φτάνει και το ένα μέτρο, ωστόσο οι κυριότεροι δρόμοι, επαρχιακοί και δημοτικοί διατηρούνται ανοιχτοί  χάρη στην υπερπροσπάθεια όσων εργάζονται στον αποχιονισμό,  με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας.

Μέριμνα υπήρξε και για την πρόσβαση προς τις κτηνοτροφικές μονάδες και άλλες επαγγελματικές εκμεταλλεύσεις. Ο παγετός των προηγουμένων ημερών είχε επιπτώσεις στην υδροδότηση αρκετών χωριών, αφού πάγωσαν τμήματα των δικτύων ύδρευσης, ιδίως  στο Καπέσοβο όπου χρειάστηκε να μεταφερθεί πόσιμο νερό με υδροφόρα που έφτασε από την Ηγουμενίτσα, ενώ αντιμετωπίστηκε ανάλογο πρόβλημα στα Κάτω Πεδινά. Οι  άμεσες ανάγκες των κατοίκων καλύφθηκαν με εμφιαλωμένο νερό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back