ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άνοιξαν τα σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων

Εικόνα του άρθρου Άνοιξαν τα σχολεία για τα παιδιά των προσφύγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/01/2017, 17:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αν και με αρκετή καθυστέρηση, τα παιδιά των προσφύγων από τον καταυλισμό του Κατσικά που φιλοξενούνται πια σε ξενοδοχεία της πόλης, ξεκίνησαν να πηγαίνουν σχολείο.

Η σημερινή μέρα ήταν η πρώτη μέρα στο σχολείο για συνολικά 75 παιδιά, από τα οποία τα 46 είναι πια μαθητές του Δημοτικού και τα υπόλοιπα μαθητές του Γυμνασίου.

Στις 2 το μεσημέρι, τριάντα περίπου έφηβοι κάθισαν στα θρανία του 2ου Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ιωαννίνων (στη λεωφόρο Παπανδρέου). Παράλληλα, το 9ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο στο Κάστρο άνοιξε τις πόρτες του σε 29 παιδιά ενώ το 3ο Δημοτικό Σχολείο-Μαρούτσειο υποδέχθηκε 17 μαθητές, όπως αναφέρει στον «Τύπο Ιωαννίνων» η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελική Φωτεινού. τα τρία αυτά σχολεία είχαν καθοριστεί με απόφαση του υπουργού Παιδείας στις αρχές Οκτωβρίου. Κάθε μέρα, τις απογευματινές ώρες (14:00-18:00), οι νέοι μαθητές θα διδάσκονται ελληνική γλώσσα, αγγλικά, μαθηματικά, πληροφορική, γυμναστική, εικαστικά και μουσική από αναπληρωτές καθηγητές.

Η προσέλευση των παιδιών στα σχολεία έγινε ήρεμα και ήσυχα. Έτσι όπως πρέπει να συμβαίνει σε κάθε παιδί που πηγαίνει σχολείο…

Αντιφασιστική κίνηση πάντως είχε φροντίσει να αναρτήσει πανό κατά της Χρυσής Αυγής, στον παραλίμνιο δρόμο έξω από το 9ο Δημοτικό, ως απάντηση και στα πρόσφατα γεγονότα στο Πέραμα Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι από τα πρώτα σχολεία που άνοιξαν στη χώρα για τα παιδιά των προσφύγων, ήταν το δημοτικό και το γυμνάσιο Κόνιτσας. Λίγο καιρό αργότερα, ακολούθησε δημοτικό σχολείο στο Καλπάκι για την εκπαίδευση των παιδιών που μένουν στο κέντρο φιλοξενίας Δολιανών. 


ΣΧΟΛΙΑ
ΕΚ
Για την ηπατιτιδα Α και για την Ψωρρα, που εχουμε κρουσματα επιβεβαιωμενα στην Ηπειρο,παρολη την προσπαθεια συγκαλυψης απο το καθεστως των Β. Προαστιων, γνωριζει η Αντιφασιστικη κινηση;; Εσεις γνωριζετε; αν οχι, δεν ειστε δημοσιογραφοι αλλα παπαγαλακια!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back