δεη πισω tc1
ΘΕΑΤΡΟ

«Ανέβα μήλο-Κατέβα ρόδι» στο θέατρο Έκφραση

Εικόνα του άρθρου «Ανέβα μήλο-Κατέβα ρόδι» στο θέατρο Έκφραση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2017, 14:49
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο-Κατέβα ρόδι» θα φιλοξενήσει το θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Στις 12 το μεσημέρι θα ανέβει η παράσταση με τίτλο «Μήλο-ρόδι, μια αγκαλιά για του κόσμου τα παιδιά», η οποία απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες.

Στην παράσταση συμμετέχουν: Ελένη Βασιλείου, Βασιλική Διαβάτη, Ζωή Διονυσίου, Σοφία Καλογρούλη, Βίλμα Κατσέλη, Αλεξάνδρα Κυριάκου, Χριστίνα Λιανού, Κατερίνα Λουκίδη, Κατερίνα Μουλλάλλη, Αμαλία Μπελιά, Μαρίνα Παπαγεωργίου, Ελίζα Πατσιώλη, Έλλη Σίδερη, Ευαγγελία Τζιώτζιου.

Η Ομάδα Μουσικοπαιδαγωγικών Δράσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ανέβα μήλο-Kατέβα ρόδι» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 από την επίκουρο καθηγήτρια Ζωή Διονυσίου και ομάδα φοιτητών του Τομέα Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

Στόχος της ομάδας είναι να προάγει τον  προφορικό λόγο και τη λαϊκή μουσική παράδοση μέσα από παραδοσιακά τραγούδια παραμύθια, παιχνιδοτράγουδα και έθιμα. Το υλικό των παραστάσεων προέρχεται από γραπτές πηγές, προφορικές μαρτυρίες και επιτόπια εθνομουσικολογική και λαογραφική έρευνα. Η ομάδα έχει παρουσιάσει παραστάσεις και εργαστήρια που απευθύνονται εξίσου σε μικρούς και σε μεγάλους. Παραστάσεις της ομάδας έχουν δοθεί στο Μουσείο Σολωμού, στην Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου Παράρτημα Κέρκυρας, στην Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Κέρκυρας, σε χωριά, σχολεία, χώρους συναυλιών και πλατείες στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη, στους Παξούς, στην Αμαλιάδα, στην αρχαία Ολυμπία, στην Παβία της Ιταλίας και αλλού.

 Γενική είσοδος: 3 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων: 2651554505 & 6978047081.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3