Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αναζητώντας (πέντε χρόνια μετά) δικαιοσύνη

Εικόνα του άρθρου Αναζητώντας (πέντε χρόνια μετά) δικαιοσύνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2022, 00:45
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Επιζώντες στη βάση του πύργου, στη λονδρέζικη συνοικία Νορθ Κένσινγκτον όπου πράσινες καρδιές που έχουν γίνει το σύμβολο του Γκρένφελ τοιχοκολλήθηκαν στους δρόμους. Δυτικό Λονδίνο, Βρετανία, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.

Πέντε χρόνια μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, τα ονόματα των 72 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αναγνώστηκαν σήμερα στη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής παρουσία επιζώντων και οικογενειών των θυμάτων, που εξακολουθούν ακόμη να ζητούν δικαιοσύνη και αλλαγές προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα τραγωδία.

Μπορεί η δημόσια έρευνα να αποκάλυψε πώς «τα κέρδη προτεραιοποιήθηκαν έναντι της ασφάλειας των ανθρώπων» όμως «κανένας μέχρι στιγμής δεν κατέστη πραγματικά υπόλογος» σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου στην εφημερίδα The Guardian και «οι απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να αποφευχθεί μια παρόμοια τραγωδία θα πάρουν πολύ καιρό».

Η δημόσια έρευνα, που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και δεν πρόκειται να τελειώσει πριν από το 2023, έδωσε κυρίως την εικόνα αξιωματούχων που ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back