Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανάπλαση ιστορικού κέντρου: ένα έργο με σλόγκαν

Εικόνα του άρθρου Ανάπλαση ιστορικού κέντρου: ένα έργο με σλόγκαν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2019, 16:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Ιωαννίνων, που ολοκληρώθηκε το 2015, είναι ένα από τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργα που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε μια ευρωπαϊκή εκστρατεία.

Η επικοινωνιακή αυτή εκστρατεία της Ε.Ε. στοχεύει στην ανάδειξη ιδεών και πρωτοβουλιών που επιφέρουν θετικά αποτελέσματα σε μια περιοχή. «Αυτές οι ενέργειες συνιστούν ωδή προς τις περιφέρειες και τους κατοίκους τους. Παρουσιάζουν μέρη για τα οποία οι άνθρωποι μπορούν να είναι περήφανοι. Και αντικατοπτρίζουν τη δράση της Ευρώπης για την προαγωγή της εδαφικής ανάπτυξης» τονίζεται σε σχετικό σημείωμα. Οι περιφέρειες που συνεργάζονται, εκτείνονται σε 5 χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Σουηδία.

Το γιαννιώτικο έργο συνοδεύεται από το κάθε άλλο παρά ευφάνταστο σλόγκαν «Νιώσε ‘πασάς στα Γιάννενα’». Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 και ολοκληρώθηκε το 2015. Η ανάπλαση, με προϋπολογισμό 3,3 εκατ. ευρώ, περιελάμβανε πεζοδρόμηση δρόμων, όπως της Παπαδοπούλου, της Αραβαντινού κ.ά, αλλά και τη φωταγώγηση τεσσάρων σημαντικών κτιρίων, με αρχιτεκτονική σημασία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back