ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναμένοντας τα «έντονα καιρικά φαινόμενα»

Εικόνα του άρθρου Αναμένοντας τα «έντονα καιρικά φαινόμενα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2022, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αναμένουμε μεγάλα ύψη βροχής και οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή για τις επόμενες ώρες»: Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και καθηγητής Μετεωρολογίας Άρης Μπαρτζώκας στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Η συνεδρίαση του οργάνου, υπό την προεδρία του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Λώλη, αφορούσε γενικότερα τον συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη χειμερινή περίοδο. Ένα πρώτο κρας τεστ αναμένεται να δοθεί ωστόσο το σαββατοκύριακο καθώς αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.

Στη συνεδρίαση το παρών έδωσε και ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. «Στον Δήμο έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο. Είναι γεγονός όμως ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει μεγάλες ελλείψεις και σε προσωπικό και σε μέσα» ανέφερε ο κ. Λώλης, κάνοντας ειδική μνεία στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Μαυρογιώργος, από την πλευρά του, είπε ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο συχνά και πρώτο μέλημα για όλους είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στις λαγκάτσες και τις αποστραγγιστικές τάφρους του λεκανοπεδίου ενώ θα γίνονται «έγκαιρα παρεμβάσεις για ελεγχόμενο άνοιγμα του θυροφράγματος στο Πέραμα ώστε να περιοριστούν πλημμυρικά φαινόμενα».

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΙ, ο κ. Μπαρτζώκας είπε ότι η επιχείρηση «έχει παρέμβει για τον καθαρισμό των φρεατίων» όπως και ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο αποφρακτικά μηχανήματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back