Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναμένοντας απάντηση από το Λουξεμβούργο

Εικόνα του άρθρου Αναμένοντας απάντηση από το Λουξεμβούργο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2023, 22:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

To πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, με τη «στεγαστική» μορφή που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου, επανήλθε σήμερα στο προσκήνιο, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κάλυψη της χρηματοδότησης του 50%».

Φυσικά, οι διαδικασίες «βρίσκονται σε εξέλιξη» εδώ και εννιά μήνες… Ο προϋπολογισμός για το πάρκο φτάνει στα 50 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ),  με το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ να χορηγεί 20 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να βρει το υπόλοιπο της χρηματοδότησης μέσω δανεισμού. Όπως έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές, ο δανεισμός διεκδικείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και από ιδιωτική τράπεζα (25%+25%).

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δήλωσε σήμερα ότι για το 25% έχει ήδη σταλεί θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «με αναφορά και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η προηγούμενη κυβέρνηση», όπως είπε. Πρόσθεσε δε ότι «η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Λουξεμβούργο» -η ΕΤΕπ έχει έδρα το Λουξεμβούργο. «Για το άλλο 25%  είμαστε σε επαφή με 2-3 τράπεζες (μεταξύ των οποίων και της Συνεταιριστικής Ηπείρου) οι οποίες πιστεύω ότι εντός των ημερών, μία από αυτές  θα χορηγήσει το 25%, ώστε στη συνέχεια να πάρουμε την έγκριση της δημοπράτησης», είπε ο κ. Καχριμάνης.

ΣΧΟΛΙΑ
Amalia
Σας ευχαριστούμε για την κοινή χρήση σας. επισκεφθείτε μας και εσείς https://unair.ac.id/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3