ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής για τη φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής για τη φωτιά στις φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2024, 12:05
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. με ανακοίνωση για τη βραδινή πυρκαγιά στις φοιτητικές εστίες στην πανεπιστημιούπολη αναφέρει μεταξύ  αλλων ότι "φάνηκε για ακόμα μια φορά η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας των εστιακών φοιτητών, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι φοιητές που διαμένουν στο συγκεκριμένο κτίριο δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για την εκκένωση του κτιρίου τα συστήματα πυρασφάλειας δεν λειτουργούσαν , ενώ είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει αντιπυρικη, αντισεισμική θωράκιση στα κτίρια του Πανεπιστημίου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που η φωτιά ήταν σε εξέλιξη οι υπεύθυνοι "έψαχναν" τις λίστες για να δουν σε ποια δωμάτια μένουν φοιτητές και σε ποια όχι προκειμένου να εκκενωθούν όλα".

Αυτά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Αναμένονται πάντως τα πορίσματα σχετικά με τη λειτουργία της πυρασφάλειας.
Ζητάει να εξασφαλιστεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου η διαμονή όλων των φοιτητών του συγκεκριμένου κτιρίου σε άδεια δωμάτια άλλων κτιρίων των εστιών ή σε ξενοδοχεία, να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και αποκατάστασή τους με ευθύνη του Πανεπιστημίου και να δοθούν  αποζημιώσεις και να εξασφαλιστεί αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση για όλα τα κτίρια του Πανεπιστημίου.

Τέλος ζητάει να καταργηθεί ο εσωτερικός κανονισμός και το ενοίκιο στις κατοικίες.






ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Παντα φταινε οι αλλοι
Ο εσωτερικος κανονισμος απαγορευει την χρηση θερμαντικων σωματων και αλλων επικινδυνων για πυρκαγια συσκευων. Ποση ευθυνη αραγε αναλογει σε οσους χρησιμοποιουν τετοιες συσκευες που μπορουν να μεταδοσουν φωτια σε κουρτινες, κουβερτες, και αλλα ανρικειμενα πιυ βρισκονται διπλα τους. Και ποση ευθυνη εχουν οσοι καταλαμβανουν δωματια και λειτουργουμ ανεξελεγκτα. Καμμια συμφωνα με τους εστιακους, ποσοι αραγε απο τους εκπροσωπουε των εστιακων μενουν στις εστιες πανελλαδικα νομιμα και ποσοι με το ετσι θελω. Μια ζωη Ελλαδισταν και κερατας και δαρμενος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back