Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανάκληση μοτοσικλετών Suzuki και KTM

Εικόνα του άρθρου Ανάκληση μοτοσικλετών Suzuki και KTM
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2016, 16:31
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών SUZUKI τύπων GW250 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας από την εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Η ανάκληση αφορά σε 270 μοτοσικλέτες, με αριθμούς πλαισίου από LC6DC111101100567 έως LC6DC111101106212. Αιτία είναι η ακατάλληλη σχεδίαση της μόνωσης του φις έναντι του νερού, μεταξύ της πλεξούδας διακόπτη φρένου και της κεντρικής πλεξούδας.

Όταν το φις βρέχεται από νερό, και στην συνέχεια αυτό εισέρχεται στην πλεξούδα, μπορεί να προκληθεί διάβρωση στο εσωτερικό του διακόπτη φρένου. Η συνεχής χρήση υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στο εσωτερικό κύκλωμα του διακόπτη. Σε ακραία περίπτωση η σχετική ασφάλεια καίγεται και οι λάμπες προβολέα, πίσω φώτων και φρένου δεν θα λειτουργήσουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσικλετών, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών μοτοσικλετών SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του διακόπτη των πίσω φρένων στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.


ΚΑΙ KTM 690 DUKE

Επίσης την ανάκληση μοτοσικλετών ΚΤΜ μοντέλο 690 Duke για διενέργεια βελτιωτικής εργασίας στον διαμορφωτή του ABS/πλεξούδα καλωδίων ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία KTM South East Europe AE, επίσημη αντιπροσωπεία μοτοσικλετών ΚΤΜ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών ΚΤΜ μοντέλο 690 Duke.

Η ανάκληση αφορά σε 62 μοτοσικλέτες, μοντέλα ετών 2012 έως 2016. Στις επηρεαζόμενες μοτοσικλέτες, λόγω αποκλίσεων στη διαδικασία συναρμολόγησης, ενδέχεται σε μεμονωμένες περιπτώσεις να προκληθεί επαφή μεταξύ της πλεξούδας καλωδίων και του διαμορφωτή του ABS. Μετρήσεις έδειξαν ότι σε περίπτωση πολλαπλού σφάλματος, μπορεί να προκληθεί ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ του διαμορφωτή του ABS και της γείωσης του οχήματος μέσω του σωλήνα φρένου. Για να γίνει αυτό, η πλεξούδα καλωδίων πρέπει να έχει υποστεί φθορά λόγω τριβής και να εφάπτεται στο διαμορφωτή του ABS, καθώς και ο σωλήνας του φρένου να είναι ηλεκτρικά αγώγιμος, κάτι που συμβαίνει μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.

Ένας αγώγιμος σωλήνας φρένου μπορεί να υπερθερμανθεί και τελικά να λιώσει, με πιθανή συνέπεια, τη βλάβη ενός κυκλώματος του συστήματος φρένων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργείων μοτοσικλετών ΚΤΜ σε όλη την Ελλάδα, για να διενεργηθεί βελτιωτική εργασία στον διαμορφωτή του ABS/πλεξούδα καλωδίων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας KTM South East Europe AE στο τηλέφωνο 210 55 40 640 ή στο email: info@ktm.gr.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back