ΕΛΛΑΔΑ

Ανάκληση αδειών για Mediterranean College και ΙΕΚ Ξυνή

Εικόνα του άρθρου Ανάκληση αδειών για Mediterranean College και ΙΕΚ Ξυνή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2016, 21:42
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακαλούνται οι άδειες του Mediterranean College με έδρα στη Θεσσαλονίκη και του ΙΕΚ «Ξυνή» με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Στην απόφαση γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται οι αναφερόμενοι για πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βάρος του Δημοσίου με συνολικό όφελος και απειληθείσα συνολική ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας «οι σπουδαστές των ανωτέρω Ι.Ι.Ε.Κ. δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει ενόψει της νέας εκπαιδευτικής  περιόδου, δικαιούμενοι είτε μεταγραφής σε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ της περιοχής προτίμησης τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους. 

Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητας τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Οι σπουδαστές του ανωτέρου κολλεγίου δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων είτε μετεγγραφής σε άλλο Κολλέγιο της προτίμησής τους (Σχετ. ΦΕΚ ΄Β2810/06-09-2016 και ΄Β2811/06-09-2016)».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back