ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας των συνεργασιών

Εικόνα του άρθρου Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας των συνεργασιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2019, 19:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πολύπλευρη συνεργασία που είχαν την εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, γιόρτασαν σήμερα σε μια εκδήλωση ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, παρουσία του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και του μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου.

Σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ ετοίμασαν μια μικρή γιορτή για τους φιλοξενούμενους του Ζωγράφεου Οίκου Ευγηρίας. «Η σημερινή μας συνάντηση εδώ δείχνει τη δύναμη των συνεργειών διότι μόνος του κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα, άλλα όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Δεν περισσεύει κανείς. Στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης για να φροντίσουμε όσο περισσότερους ηλικιωμένους μπορούμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα Δημόσια ΙΕΚ με τα οποία συνεργαζόμαστε σε πολλούς τομείς», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης.

«Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και στους φορείς της. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε ως διοικητικό συμβούλιο», είπε η αντιπρόεδρος του Οίκου Ευγηρίας Ντίνα Μπακόλα.

«Ένας Οίκος Ευγηρίας δεν είναι ένα ίδρυμα, είναι μια κοινότητα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας, που δεν πρέπει να μένει στην άκρη, αλλά να δηλώνει συνεχώς παρών και να δραστηριοποιείται όπως μπορεί. Όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτό το κτίριο, υποδεχθήκαμε ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν, ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν από εμάς κι εμείς από αυτούς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για τη συνεργασία με τα Δημόσια ΙΕΚ, η κ. Μπακόλα ανέφερε ότι σπουδαστές κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του οίκου ευγηρίας. «Μια πρακτική άσκηση όμως σε έναν τέτοιο χώρο είναι και μια εμπειρία, τόσο για τους σπουδαστές όσο και για εμάς. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, και μακριά από ιδρυματικές λογικές, συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια με διάφορους φορείς, όπως το Δημόσιο ΙΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ, σχολεία, τον Ερυθρό Σταυρό, τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, πολιτιστικούς συλλόγους κι εθελοντικούς φορείς. Τους ευχαριστούμε όλους για όσα πρόσφεραν, για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για τη ζωντάνια που έφεραν στον χώρο. Και ελπίζουμε τέτοιου είδους συνεργασίες να συνεχιστούν στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο διευθυντής των Δημόσιων ΙΕΚ Μιχάλης Αλεξίου, ευχαρίστησε τον Δήμο, τον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και τη Μητρόπολη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι σκοπός του Δημόσιου ΙΕΚ είναι να γίνουν κι άλλες δράσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3