Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αναφορά λυμάτων με… παραδοσιακό τρόπο

Εικόνα του άρθρου Αναφορά λυμάτων με… παραδοσιακό τρόπο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2021, 22:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι αναφορές του ιικού φορτίου στα λύματα των Ιωαννίνων έχουν ενταχθεί εδώ και τρεις εβδομάδες στην κεντρική αναφορά του ΕΟΔΥ κάθε Τρίτη.

Αυτό το διάστημα, η ΔΕΥΑΙ δεν είχε ανακοινώσει κάτι. Το κάνει σήμερα, με τον… παραδοσιακό τρόπο (μέσω του mail του προέδρου της κ. Μπαρτζώκα) και με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο το έκανε και πριν.

Ο κ. Μπαρτζώκας λοιπόν στη σημερινή ανακοίνωση, «εξιστορεί» τα αποτελέσματα των αναλύσεων για την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και τις δύο πρώτες του Ιουνίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, «τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν μια σημαντική βελτίωση αφού στην 32η σειρά (σ.σ. Μάιος) ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στην περιοχή του Πανηπειρωτικού Σταδίου και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού ενώ στις δύο σειρές δειγματοληψιών του Ιουνίου (33η και 34η ήτοι δύο πρώτες εβδομάδες Ιουνίου) τα θετικά σήματα περιορίστηκαν στην είσοδο του βιολογικού όπου γίνονται συνεχείς δειγματοληψίες από αυτόματο δειγματολήπτη».

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ περιέχει κάποια πιο λεπτομερή στοιχεία μόνο σε ό,τι αφορά τα σημεία όπου υπήρξαν «θετικά σήματα».

Η αναφορά του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, είναι εδώ.

Σημειωτέον, είναι η ίδια έρευνα, στην οποία συμμετέχει η ΔΕΥΑΙ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back