Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-09-2020, 11:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αναθεώρηση του πληθυσμιακού κριτηρίου για την εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» σε όλα τα δημοτικά σχολεία του νομού Ιωαννίνων ζητά με ερώτησή του  ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, επικαλούμενος το «ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής που συμβάλλει αρνητικά στην όποια αλλαγή της  παρούσας πληθυσμιακής σύνθεσης».

Αντίστοιχη αναφορά είχε καταθέσει προ ημερών για τονν Δήμο Ζίτσας.

Ο κ. Αμυράς αναφέρει ότι στο νομό Ιωαννίνων λειτουργούν 79 δημοτικά σχολεία. Στα 21 από αυτά και μόνο στον Δήμο Ιωαννιτών γίνεται η εφαρμογή του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα». Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ζίτσας είναι ο μόνος που καταφέρνει, βάσει των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011, να πληροί το πληθυσμιακό κριτήριο (18.645 κάτοικοι) των 17.000 κατοίκων που θέτει το υπουργείο, έχει αποκλειστεί από την εφαρμογή του προγράμματος, σύμφωνα με το βουλευτή.

«Το πληθυσμιακό κριτήριο δεν μπορεί να εκπληρωθεί από τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων σε ορατό χρονικό ορίζοντα, ούτε να εξομαλυνθεί το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής για να αλλάξει η πληθυσμιακή σύνθεση και να μπορούν όλοι οι γιαννιώτες μαθητές να τυγχάνουν τα ευεργετήματα του συγκεκριμένου προγράμματος» τονίζει ο κ. Αμυράς και αναμένει τις κινήσεις του υπουργείου.                                                                             

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα