Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 2-12-2019, 21:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των χιλιάδων άστεγων σεισμοπαθών της Αλβανίας, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από επικοινωνία με την Αρχιεπισκοπή Τιράνων.

Η συγκέντρωση των ειδών αρχίζει από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου και θα περατωθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019.

Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες είναι τα εξής:

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας
  •  Τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια, διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα)
  • Απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαπούνια, είδη ατομικής υγιεινής, χαρτικά
  •  Κουβέρτες και λοιπά κλινοσκεπάσματα
  •  Χειμερινό ρουχισμό για ηλικιωμένα άτομα
  •  Πτυσσόμενα ράντζα

Η συλλογή των προσφερόμενων ειδών θα γίνεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας στο διοικητήριο της Περιφέρειας (γραφεία 128 -129) από 08:00 – 15:00.

Το συντονισμό της πρωτοβουλίας έχει η αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας Αγνή Νάκου. Μεταξύ άλλων, η κα Νάκου, τόνισε ότι «συμμετέχουμε όλοι μαζί σε μια οργανωμένη δράση για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Επίσης, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δέσποινα Καμπούρη, τόνισε ότι «σε αυτή την τραγική στιγμή που ζει η γειτονική Αλβανία δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας. Πρέπει να συμμετέχουμε ουσιαστικά και ενεργά. Οι προσπάθειές μας θα είναι συντονισμένες, όπως πάντα. Θα περιμένουμε την συνδρομή και τη βοήθεια όσων πολιτών επιθυμούν και μπορούν να συνδράμουν αυτόν τον αγώνα».200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2