ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κινητοποιήσεις: Τρακτέρ και στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Κινητοποιήσεις: Τρακτέρ και στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2024, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε σύσκεψη που έγινε χτες Τρίτη 23 Ιανουαρίου στην Ελεούσα, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισαν ομόφωνα να διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/01/2024 και ώρα 7:00 μ.μ. έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, με ομιλίες από τους εκπροσώπους τους για τα προβλήματα του κλάδου και τις προτεινόμενες λύσεις.

Θα γίνουν δύο προσυγκεντρώσεις στις 18.00: Μια στη «Δωδώνη» και μια στο Πανηπειρωτικό.

«Τα χρόνια προβλήματα όπως το κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων σε συνδυασμό με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ καθώς και την δυσλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο μας σε αφανισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την τοπική αλλά και εθνική οικονομία» τονίζει η Επιτροπή Αγώνα στη σχετική ανακοίνωση.

Καταλήγουν τονίζοντας ότι «επιτέλους πρέπει να πάψουμε να είμαστε θεατές στον επερχόμενο αφανισμό μας , με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ζωή και το μέλλον όλων μας».

Η Ήπειρος ακολουθεί και αυτή στις κινητοποιήσεις, τις οποίες ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε, από το εξωτερικό, να τις χαρακτηρίσει «υποκινούμενες», για να ανακρούσει πρύμνα εντός 24ωρου και να δηλώσει ότι «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε»…

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα έχουν συγκέντρωση το πρωί και οι αμπελουργοί-αγροκτηνοτρόφοι Ζίτσας, στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back