ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Άμεσες λύσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση»

Εικόνα του άρθρου «Άμεσες λύσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2020, 18:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή μαζί με 45 συναδέλφους της, για την επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Μεταλυκειακό έτος - τάξη μαθητείας» πρέπει να «ολοκληρωθεί ομαλά» και καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκτακτη επιδότηση των μαθητευομένων κατά την περίοδο αναστολής του προγράμματος λόγω της πανδημίας.

Επίσης, ζητάνε την άμεση καταβολή αμοιβών και ασφαλιστικών εισφορών στους εκπαιδευτές των δημόσιων ΙΕΚ και την υπογραφή νέων συμβάσεων για το τρέχον εξάμηνο. Όπως επισημαίνουν, «άμεση αντιμετώπιση χρήζει και το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές που απασχολούνται σε περισσότερους εργοδότες και αντιμετωπίζουν προβλήματα εισόδου στην ψηφιακή πλατφόρμα για λήψη της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης».

Τέλος, σημειώνουν ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί καμία διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ τα σχολεία που λειτουργούν εντός των καταστημάτων κράτησης δεν υπάρχει καν σύνδεση στο ίντερνετ.

Τέλος, ζητάνε από τους αρμόδιους υπουργούς να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και των συμβούλων που εργάζονται στα εν λόγω σχολεία, ζητώντας τέλος από την κυβέρνηση, να τους εντάξει στο καθεστώς της έκτακτης ενίσχυσης των 800 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back