ΚΟΣΜΟΣ

Αμείωτη η ένταση του πολέμου

Εικόνα του άρθρου Αμείωτη η ένταση του πολέμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2022, 10:49
ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους «ομόβαθμους» σε Γαλλία, Μακρόν και Γερμανία, Σολτς. Αυτή την περιγραφή έδωσε η γαλλική προεδρία, μετά τις συνομιλίες, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορίες του Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου από τις ουκρανικές δυνάμεις είναι «ψέματα».
Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, διάρκειας μιάμισης ώρας, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσαν επίσης τη Ρωσία να «άρει την πολιορκία» της Μαριούπολης, όπου η κατάσταση είναι «ανθρωπίνως αβάστακτη», επισήμανε η γαλλική προεδρία.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων:


Στις παράπλευρες εξελίξεις, σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σε άλλη συγκυρία η συνάντηση θα ήταν περισσότερο εστιασμένη στα ελληνοτουρκικά, τώρα όμως αναγκαστικά «βαρύνετα» από τον πόλεμο. Η Τουρκία έχει ένα διπλωματικό προβάδισμα, προσπαθώντας να εμφανιστεί ως «διαμεσολαβούσα» στην κρίση.

Στο πεδίο των πολεμικών επιχειρήσεων, οι Ουκρανοί ανέφεραν 7 θύματα πολίτες που απομακρύνονταν από χωριό, συνεχίζοντας τις κατηγορίες ότι οι Ρώσοι σαμποτάρουν τις εκκενώσεις αμάχων.

Επίσης, εκρήξεις αναφέρθηκαν στο Λβοφ και σε σημεία στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.


Photo credit: Κατεστραμμένη γέφυρα στο Μάλιν, 100 χλμ από το Κίεβο ΑΠΕ-EPA/MIGUEL A. LOPES

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back