Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επέμβαση της αστυνομίας στον Κατσικά

Εικόνα του άρθρου Επέμβαση της αστυνομίας στον Κατσικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2019, 16:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια περίοδο που η μετανάστευση συνδέεται με την περίφημη «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» και που η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι «θα ακολουθήσει άλλη πολιτική πιο αυστηρή από τον ΣΥΡΙΖΑ», η όλη υπόθεση αποκτά νέες διαστάσεις.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου, το ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων ετοιμάζεται να υποδεχθεί σήμερα άλλους 80 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο. Ένα camp που μετράει ήδη 1200 ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων… Από σήμερα, λοιπόν, ο πληθυσμός θα αυξηθεί και ίσως αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες μέρες. Αντέχει όμως το κέντρο αυτό τόσους πολλούς; Όταν στριμώχνεις ανθρώπους, η απάντηση δεν μπορεί να είναι «ναι».

Και όσοι διαμένουν εκεί, το ξέρουν καλύτερα. Από το πρωί, οι «κάτοικοι» του camp έχουν προχωρήσει σε μια διαμαρτυρία, εν αναμονή των νέων αφίξεων. Κλείδωσαν τη μεγάλη εξωτερική πόρτα, και έβαλαν έναν μεγάλο κορμό δέντρου στην είσοδο. Στην είσοδο ένα 8χρονο παιδί, κρατώντας αγκαλιά ένα μωρό, εξηγεί με καλά ελληνικά: «Είμαστε πολλά άτομα. Δεν μπορούμε να ζούμε έτσι»… Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχει καμία σημασία αν ο φιλοξενούμενος είναι «πρόσφυγας» ή «μετανάστης».

Η αστυνομία επενέβη το μεσημέρι και άνοιξε την πόρτα του στρατοπέδου...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back