ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αλλιώς όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ»

Εικόνα του άρθρου «Αλλιώς όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2016, 16:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη δυσαρέσκειά του για τη μη συνάντηση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα, με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του τελευταίου.

«Δεν είναι ο μόνος υπουργός που επισκέπτεται την Ήπειρο και δεν συναντάται με το ΤΕΕ/ΤΗ» τονίζεται. Ωστόσο, η περίπτωση του κ. Σπίρτζη είναι διαφορετική, δεδομένου ότι ήταν πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και από τη θέση αυτή διεκδικούσε την ενίσχυση του ρόλου του θεσμοθετημένου τεχνικού συμβούλου της πολιτείας.  «Απλά απορούμε πόσο γρήγορα αλλάζουν οι απόψεις ανάλογα με τους ρόλους» επισημαίνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου.

Κατά τα άλλα, ο τεχνικός κόσμος υπογραμμίζει ότι αν ο κ. Σπίρτζης είχε συναντηθεί μαζί του, θα είχε την ευκαιρία να μάθει τα προβλήματα που υπάρχουν στις συνδέσεις της Ιόνιας οδού.

«Αν και αναφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα, της συμπλήρωσης της Ιόνιας οδού μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία και της σύνδεσής της με το Άκτιο από τον κόμβο Καμπής στη Φιλιππιάδα, φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ότι και τα δύο, όχι μόνο δεν βρίσκονται σε σωστή τροχιά σχεδιασμού και πιθανής υλοποίησής τους, αντίθετα έχουν γίνει επιλογές που τα υποβαθμίζουν και ακυρώνουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο» αναφέρει. Όσο για την Ιόνια οδό γενικότερα, κάνει λόγο για ένα έργο ολοκληρωμένης αναπτυξιακής συμβολής για την Ήπειρο «αλλά με προβλήματα σχεδιασμού, όπως ο ίδιος είχε παραδεχθεί σε επίσκεψή του, όταν όμως ήταν πρόεδρος του ΤΕΕ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back