Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια μετακίνηση εργαζόμενου προκαλεί αντιδράσεις

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια μετακίνηση εργαζόμενου προκαλεί αντιδράσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2020, 19:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων ΟΤΑ νομού Ιωαννίνων κήρυξε δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη  14 Οκτώβρη 10:00 πμ έως 12:00 μμ.

Αιτία είναι μια ακόμα μετακίνηση προϊστάμενου υπηρεσίας, αυτή τη φορά από το λογιστήριο του Δήμου.

«Η διοίκηση του Δήμου στο όνομα της ‘αναδιάρθρωσης’ των υπηρεσιών αποφάσισε να απομακρύνει ακόμα ένα συνάδελφο, αυτή τη φορά από το τμήμα μισθοδοσίας και να κάνει ακόμα ένα επιτυχημένο ‘σερί’ αλλαγών προϊσταμένων λες και οι προϊστάμενοι είναι το πρόβλημα και όχι η υποστελέχωση των υπηρεσιών» αναφέρει ο σύλλογος.

Καταγγέλλει ότι η απομάκρυνση του συγκεκριμένου εργαζόμενου, με το αιτιολογικό ότι «υπήρχαν προβλήματα συνεργασίας», σύμφωνα με το σύλλογο, «δημιουργεί πρακτικά προβλήματα στις οικονομικές υπηρεσίες με κυριότερο τον κίνδυνο να μην πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου καθώς στο τμήμα μισθοδοσίας μένουν μόλις 2 συνάδελφοι για τη μισθοδοσία των 1000 εργαζομένων του Δήμου Ιωαννιτών».

Σημειωτέον ότι παράλληλα, θέμα έχει δημιουργηθεί και με τις μισθοδοσίες των οκταμηνιτών, στον Δήμο Ιωαννιτών.

Ο σύλλογος αναφέρει επίσης ότι προφανώς υφίσταται το διευθυντικό δικαίωμα σε τέτοιες αποφάσεις, αλλά «ομοίως υπάρχει και για τις συνθήκες εργασίας που συνεχίζουν να είναι απαράδεκτες στο κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών, για την υποστελέχωση που δεν αντιμετωπίζεται με απομακρύνσεις έμπειρων συναδέλφων, για την τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την πανδημία κοκ».

Καταγγέλλει επίσης τη δημοτική αρχή, λέγοντας ότι «αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, τον Σύλλογο, και κρύβεται πίσω από τα μέτρα κατά της πανδημίας την ίδια στιγμή που κάλεσε χθες τους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών σε συνάντηση στο χώρο του κεντρικού δημαρχείου.  Εχθρεύεται την οργάνωση των εργαζομένων και δεν χάνει ούτε στιγμή για να το δείχνει». 

Ο σύλλογος ζητάει να σταματήσουν οι μετακινήσεις εργαζόμενων, να στελεχωθούν άμεσα οι οικονομικές υπηρεσίες, να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, σε κατάλληλα κτίρια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back