Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Άλλη μια μέρα πολέμου: Κατασκοπικά θρίλερ, ευρείες επιθέσεις

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια μέρα πολέμου: Κατασκοπικά θρίλερ, ευρείες επιθέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2022, 11:44
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εξελίσσεται χωρίς διακοπή και ύφεση, καθώς ακόμα και οι αποφάσεις για κατά τόπους κατάπαυση του πυρός ώστε να αποχωρήσουν πολίτες από το πεδίο των μαχών, δεν τηρήθηκε. Σημειώνεται ότι στη Μαριούπολη όπου συνέβη το περιστατικό, οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούν τις ουκρανικές ότι χρησιμοποιούν ουσιαστικά τον πληθυσμό της πόλης ως «ασπίδα», ενώ οι ουκρανικές από την άλλη, το ακροδεξιό σύνταγμα «Αζόφ» που ελέγχει την πόλη, κατηγόρησαν τους Ρώσους ότι δεν τήρησαν την εκεχειρία.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο live blog του Τύπου Ιωαννίνων: 



Την ανακοίνωση αυτή έκανε χτες, Σάββατο απόγευμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονατσένκοφ. «Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την "κατάπαυση του πυρός", οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Χτες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε «ευρεία επίθεση» και ο ουκρανός ομόλογός του ζήτησε πιο επιτακτικά την ανάμειξη του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρνίας, αλλά και την αποστολή αεροσκαφών ρωσικής κατασκευής.

Χτες επίσης βρέθηκε στη Μόσχα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, για μια τρίωρη συνάντηση με τον Πούτιν και κατόπιν, πέταξε για το Βερολίνο.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Στο παρασκήνιο αυτών, ο θάνατος του Ντενίς Κιρέεφ, ενός από τους ουκρανούς διαπραγματευτές, περιζώνεται από διάφορες εκδοχές: Η μια, ότι εκτελέστηκε για προδοσία, ως πράκτορας των Ρώσων, από την ουκρανική μυστική υπηρεσία. Η άλλη, η επίσημη, ότι «πέθανε ως ήρωας, την ώρα του καθήκοντος», χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες…


Photo credit: Μέλη των Δυνάμεων Επίγειας Άμυνας στο Κίεβο, στην ανατολική γραμμή. ΑΠΕ- EPA/ROMAN PILIPEY

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back