ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια γιατρός εκτός ΕΣΥ;

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια γιατρός εκτός ΕΣΥ;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2021, 20:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τη Δευτέρα, η επικουρική γαστρεντερολόγος του νοσοκομείου Χατζηκώστα θα απολυθεί, καθώς θα γίνει η δεύτερη στην Ελλάδα που εκτός απροόπτου δεν θα της ανανεωθεί η σύμβαση, μαζί με τον γιατρό του «Αγ. Σάββα» Κώστα Καταραχιά.

Παρότι η υπόθεση δεν φαίνεται να συμπίπτει ακριβώς στα αίτια, το γεγονός ότι δεν ανανεώνεται η σύμβαση μιας γιατρού, τη στιγμή που αποδεδειγμένα το ΕΣΥ χρειάζεται προσωπικό, προκαλεί ερωτηματικά.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η γιατρός, μητέρα ανήλικου παιδιού σε μονογονεϊκή οικογένεια, ζήτησε άδεια ειδικού σκοπού, την οποία η διοίκηση δεν έδωσε.

Τώρα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ «η συνάδελφος μπήκε στο στόχαστρο του διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα».

Η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε στη γιατρό, ένα μήνα μετά την αίτησή της, ότι η παράταση της σύμβασής της θα εξεταστεί σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 20 του νόμου 4737/20.

Το άρθρο αναφέρει: « Για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 χωρεί δυνατότητα παράτασης όλων των ενεργών την 30ή.9.2020 συμβάσεων επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού και νοσηλευτικού επικουρικού προσωπικού και πάσης φύσεως λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας» κ.α. έως και την 31η Οκτωβρίου 2021.

Ωστόσο, η απάντηση δεν είναι οριστική και η σύμβαση της γιατρού λήγει την προσεχή Δευτέρα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back