ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια έκκληση για τήρηση μέτρων

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια έκκληση για τήρηση μέτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2020, 15:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ καλεί για άλλη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας.

«Από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα πρώτα περιοριστικά μέτρα, κάναμε όλοι μία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να περιορίσουμε την διάδοση του ιού. Και τα καταφέραμε» τονίζει.

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στα Γιάννενα επιβλήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου, πριν επιβληθεί η δεύτερη γενική καραντίνα σε όλη τη χώρα.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου περίπου, τα κρούσματα ήταν σχεδόν καθημερινά σε διψήφιους αριθμούς, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου, ειδικά μετά τις 24/10, καταγράφηκαν και οι υψηλότεροι αριθμοί.

Ο κ. Ελισάφ λέει ότι «σήμερα βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο. Οφείλουμε να διατηρήσουμε ό,τι κερδίσαμε όλοι μαζί» και ζητάει να «μείνουμε προσηλωμένοι στα μέτρα. Όσο δύσκολο κι αν είναι εν όψει των εορτών».

Καλεί σε περιορισμό μετακινήσεων, αποφυγή συνωστισμού και διατήρηση αποστάσεων.

Τέλος, καλεί στη στήριξη της τοπικής αγοράς «που πλήρωσαν βαρύ τίμημα τη χρονιά που φεύγει». Επίσης, ο κ. Ελισάφ αναφέρει ότι «σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο επικίνδυνος ιός θα μείνει οριστικά στο παρελθόν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3