Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Alfa Romeo Stelvio: Νέα έκδοση πετρελαίου 150 ίππων

Εικόνα του άρθρου Alfa Romeo Stelvio: Νέα έκδοση πετρελαίου 150 ίππων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2017, 12:10
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μια ακόμα έκδοση προστίθεται στη γκάμα των κινητήρων της Alfa Romeo Stelvio. Πρόκειται για τον πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων που αποδίδει 150 ίππους με κίνηση στους πίσω τροχούς και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αξίζει να αναφερθεί ότι η μέγιστη ωφέλιμη ισχύς των 150hp αποδίδεται στις 4000 σ.α.λ.. Η ροπή είναι πλούσια (450 Nm στις 1750 σ.α.λ.), ενώ και η κατανάλωση καυσίμου κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα. Σε μικτή διαδρομή, η Stelvio 150hp, καταφέρνει να διανύσει πάνω από 20 χλμ με ένα λίτρο πετρελαίου (μέσος όρος κατανάλωσης: 4,7 λτ/100 χλμ). 

Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η αποδοτικότητα καυσίμου. Ο πετρελαιοκινητήρας των 150 ίππων προσφέρεται στην αρχική έκδοση της Stelvio που συνοδεύεται από αρκετά πλούσιο βασικό εξοπλισμό.  

 Συνολικά στην ελληνική αγορά, η Stelvio εφοδιάζεται με πέντε διαφορετικά μηχανικά σύνολα, έναν δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 200 και 280 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων 210 ίππων που συνδυάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. 

Πρόσφατα προστέθηκαν και δύο ακόμα εκδόσεις του πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων που αποδίδουν 150 και 180 ίππους αντίστοιχα, και οι δύο με κίνηση στους πίσω τροχούς. Όλα τα μηχανικά σύνολά  συνεργάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων. 

Όλοι οι κινητήρες ανήκουν στη νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων αλουμινίου, αντιπροσωπεύοντας ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Όμιλος σε αυτόν τον τομέα.

 Η γκάμα της Stelvio περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Stelvio Base, Super και First Edition), ενώ ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 χρώματα και 13 ζάντες αλουμινίου (από 17 ιντσών έως 20 ιντσών).

Όλες οι διαθέσιμες εκδόσεις Alfa Romeo Stelvio προσφέρονται στην ελληνική αγορά με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια και χρηματοδότηση μέσω FCA Bank.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back