ΕΚΛΟΓΕΣ

Αλέκος Καχριμάνης στην Πρέβεζα: Τουριστικά μεγέθη και ανακρίβειες

Εικόνα του άρθρου Αλέκος Καχριμάνης στην Πρέβεζα: Τουριστικά μεγέθη και ανακρίβειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2023, 17:25
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μια σειρά στοιχεία, αλλά και αρκετές προεκλογικές ανακρίβειες, παρέθεσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης μιλώντας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξής του, στην Πρέβεζα.

Μιλώντας για τον τουρισμό, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι αφίξεις στο Αεροδρόμιο Ακτίου από 300.000 το 2013 ανέβηκαν στις 800.000 το 2023».

Παρακάμπτοντας μια παλιά του δήλωση περί… χωροταξίας του αεροδρομίου Ακτίου (ότι δεν ανήκει δηλαδή στην Ήπειρο), υπάρχουν οι πραγματικοί αριθμοί, οι οποίοι είναι όντως καταλυτικοί, αλλά δεν συμφωνούν με τον κ. Καχριμάνη:

Το έτος 2023, μέχρι στιγμής, το αεροδρόμιο του Ακτίου παρουσιάζει συνολική κίνηση επιβατών (αφίξεις-αναχωρήσεις), 610.499. Οπότε όχι, δεν ήρθαν 800.000 άτομα στο Άκτιο, μέσα στο 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΥΠΑ.

Επίσης, ο κ. Καχριμάνης είπε ότι «η αναλογία τουριστών από 95% Έλληνες- 5% ξένοι, αντιστράφηκε σε 60 με 65% ξένοι 35 με 40% Έλληνες». Σε ό,τι αφορά το Άκτιο, η κίνηση εξωτερικού ανήλθε σε 685.144 αφίξεις-αναχωρήσεις πτήσεων εξωτερικού και μόλις 2.832 εσωτερικού.

Φυσικά, σε αυτό το κομμάτι ο περιφερειάρχης μπορεί να εντάσσει άλλα στοιχεία, από διαφορετικές «οδούς πρόσβασης».  Δεν τα παρέθεσε ωστόσο, προς επίρρωση των λεγομένων του.

Συμπληρώσε ότι η Πρέβεζα είναι η περιφερειακή ενότητα « που κατ’ εξοχήν έχει ωφεληθεί από το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο με μεγάλη επιμονή και συνέπεια εφαρμόζουμε από την ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας».   

Όντως, η Πρέβεζα παραμένει ο πιο τουριστικός νομός της Ηπείρου, με τα μεγαλύτερα έσοδα και ξεπερνάει σημαντικά σε κύκλους εργασιών και θέσεις εργασίας τα πολύ μεγαλύτερα Γιάννενα. Αυτά με τη σειρά τους, και αντίθετα με τις προεκλογικές επίσης διακηρύξεις, δεν έχουν γίνει «προορισμός 365 ημερών», ακόμη…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back