Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑLEA με Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2017, 19:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας νέος χώρος έρχεται να προστεθεί στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης: η γκαλερί ΑLEA στην οδό Σπ. Καλιάφα 1 (πάνω από το Bord dau). Σε ένα ιδιαίτερο και προσεγμένο κτίσμα, ο χώρος αυτός τέχνης φιλοδοξεί να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο καλλιτεχνικής έκφρασης και να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα τον πολυμορφικό χαρακτήρα της τέχνης. 

Η γκαλερί ALEA, με υπεύθυνο τον Ανδρέα Σταύρου, κάνει το ξεκίνημά της με μια έκθεση φωτογραφίας ενός ανθρώπου που έχει αφήσει και συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του στην τέχνη της φωτογραφίας: του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη. Ο τίτλος της έκθεσης, που εγκαινιάζεται αύριο στις 20:30, είναι «Ελεγεία ΙΙ». 

Στόχος της γκαλερί είναι να παρουσιάσει έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και νέων ανθρώπων. «Η ALEA είναι στην ουσία ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων στα Γιάννενα, ο οποίος, εκτός από τη διοργάνωση και τη φιλοξενία εκθέσεων, θα προβάλλει τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής τέχνης αποτελώντας το ‘σπίτι’ για κάθε εικαστική δραστηριότητα, ενώ ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα μοναδικά έργα (depot) που θα βρει κάποιος στον χώρο» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back