ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Αλέξης Τσίπρας: «Φοβούνται μόνο έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ»

Εικόνα του άρθρου Αλέξης Τσίπρας: «Φοβούνται μόνο έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2023, 01:47
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Στην πλατεία Μαβίλη μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη περίπου μισό χιλιόμετρο πιο πάνω, στην Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε κόσμο και αυτή τη φορά, όπως και στην προηγούμενη συγκέντρωσή του στη Λιμνοπούλα, αλλά στις 21 Μαΐου δεν αποδείχθηκε προλεγόμενο του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε ολομέτωπα, ξανά, στον κ. Μητσοτάκη και στη ΝΔ.

Επανέλαβε αρκετές φορές ότι το στόχος των εκλογών είναι να «καθεστοποιηθεί» η ΝΔ και να εφαρμόσει το πραγματικό της πρόγραμμα, όπου, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν χωράνε μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Ειδικά γι αυτό το θέμα, τόνισε ότι «δεν υλοποιήθηκε το σχέδιο Πισσαρίδη για τις ΜμΕ γιατί η ΕΕ έδωσε τη δυνατότητα να δοθούν επιστρεπτέες προκαταβολές (…) Τώρα όμως έχουν σκοπό αν λάβουν λευκή επιταγή να υλοποιήσουν το πραγματικό τους σχέδιο»

Αποκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «φτυστό αντίγραφο του Όρμπαν», αποδίδοντάς του ακροδεξιές πρακτικές, ειδικά στο προσφυγικό, ενώ έβαλε στο «κάδρο» και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το άρθρο 16. Είπε δηλαδή ότι είναι «συμπληρωματικές δυνάμεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, δεν θα γίνει ούτε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κυβερνητικό συμπλήρωμα της Δεξιάς».

Σημείωσε ότι «το μόνο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης απέναντι στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο της ΝΔ» είναι του ΣΥΡΙΖΑ και πως «ακόμα κι αν ο λαός μας τάξει στην αντιπολίτευση, με βάση αυτό το πρόγραμμα και αυτές τις θέσεις θα αντιπαρατεθούμε στις αντιμεταρρυθμίσεις που ετοιμάζει η ΝΔ».

Ανάμεσα σε αυτές τοποθέτησε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την «συνταγματική επιβολή του σκληρού νεοφιλελευθερισμού».

Υποσχέθηκε «οικοδόμηση νέου ΕΣΥ, ποιοτική δημόσια εκπαίδευση, κράτος κοινωνικής πρόνοιας για όλους, προστασία της πρώτης κατοικίας, αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, κράτος ισχυρό και αποτελεσματικό που δεν θα αποτελεί κομματικό λάφυρο».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι αυτές οι τελευταίες μέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες εκλογικά, και κάλεσε τον κόσμο που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση να διεκδικήσει «κάθε ψήφο» ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Κάλεσε κάθε «προοδευτικό πολίτη» όπως είπε, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το μόνο που φοβάται η ΝΔ στ’ αλήθεια, είναι ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back