ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: «Χρειαζόμαστε σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία»

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: «Χρειαζόμαστε σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2023, 01:32
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε ένα παιχνίδι με τις λέξεις, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συγκέντρωση του κόμματος στα Γιάννενα, στον πεζόδρομο Μπότσαρη μπροστά από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

«Άργησα λίγο να έρθω αλλά σας έφερα τη λιακάδα. Όπως ηλιόλουστη θα είναι και η 25η Ιουνίου, ημέρα της μεγάλης νέας νίκης της Νέας Δημοκρατίας μας» είπε.

Αυτή τη φορά, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα, παρότι αναγκαστικά μικρότερη, λόγω περιορισμένου χώρου, ήταν πιο πανηγυρική. Λογικό, λόγω της συντριπτικής διαφοράς που πέτυχε η ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου.

Είχε και «δαπίτικο» κλίμα, συνθήματα τύπου «όλη η Ελλάδα είναι μπλε» κ.λπ. (Κατά την ομιλία του, έκανε ξεχωριστή αναφορά στη ΔΑΠ λέγοντας ότι «ήταν πάντα πρωτεργάτρια στην ανάγκη του εκσυγχρονισμού του δημόσιου πανεπιστημίου. Εμείς είμαστε με τις βιβλιοθήκες κι όχι με τις βαριοπούλες). Οι γαλανόλευκες σημαίες ήταν δε σχεδόν παντού.   



Kατά την άφιξή του στον πεζόδρομο

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε κάπως… χαμηλά τον πήχη, τουλάχιστον όχι τόσο όσο ενδεχομένως περιμένουν οι υποψήφιοι-ες του: «Να έχουμε ακόμα υψηλότερο ποσοστό στο νομό και να βγάλουμε 3 βουλευτές εδώ στα Γιάννενα» είπε.

Τρίτος στη λίστα είναι ο Γιώργος Αμυράς, μια προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη και όχι τόσο «θεμιτός» στο τοπικό σύστημα της ΝΔ.

Ένας στόχος του είναι ακόμη το ποσοστό στα Γιάννενα να ξεπεράσει το 40%. Στις εκλογές του Μαΐου, το ποσοστό πλησίασε το 38%.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους ψηφοφόρους του ότι η ΝΔ θα αυξήσει τα ποσοστά της. Στην τοποθέτησή του μπορεί να είπε ότι ένα από τα μηνύματα της κάλπης του Μαΐου ήταν «να μην ασχολούμαστε με τους αντιπάλους μας», ωστόσο αναφέρθηκε αρκετές φορές στους αντιπάλους.

«Δεν χρειαζόμαστε να γεμίσουμε όλα τα Γιάννενα με χάρτινες αφίσες για να μαζέψουμε κόσμο» είπε με νόημα.

Αναφέρθηκε δε σε διάφορα ζητήματα, δίνοντας έμφαση στο ΕΣΥ. Κατέθεσε τη δέσμευση για πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών σε ορίζοντα τετραετίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και είπε ότι στενοχωριέται «κάθε φορά που έρχεται ένας συμπολίτης μας και μου λέει ‘πρέπει να περιμένω μήνες για να κάνω ένα τακτικό χειρουργείο’». Και σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στους αντιπάλους του, στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας ότι ψεύδεται όταν κατηγορεί τη ΝΔ περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Η αναφορά του στα σύνορα της χώρας δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε και τώρα. Μίλησε για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, για φρεγάτες, για F-35, για συμμαχίες, για εθνική ασφάλεια και για μεταναστευτικό ζήτημα. Mίλησε και για την τραγωδία στην Πύλο, λέγοντας ότι αυτή οφείλεται στους «άθλιους διακινητές κι όχι στο Λιμενικό το οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής προσπάθησε να σώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε».  

«Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και θα την έχουμε, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Και σε όσους ανησυχούν, ανησυχούν κάποιοι ‘μην είναι’, λέει, ‘παντοδύναμη η Νέα Δημοκρατία και ασύδοτος ο Μητσοτάκης’, τους λέω λοιπόν ότι παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Εσείς είστε κυρίαρχοι, οι κυρίαρχοι πολίτες, οι οποίοι ελεύθεροι και δημοκρατικά προσέρχονται στις κάλπες και καθορίζουν τις τύχες τις δικές τους και τις τύχες τού τόπου τους» τόνισε.

 Στην ομιλία του επανέλαβε τα γνωστά για τα Γιάννενα, μεταξύ των οποίων ότι τον δρόμο Ιωάννινα-Κακαβιά «θα τον κάνουμε πράξη. Θα τον φτιάξουμε αυτόν τον δρόμο», ότι θα γίνει η απόδοση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην τοπική αυτοδιοίκηση, ότι θα γίνει το πάρκο τεχνολογίας.


*Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back