dodoni back
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο Ιλίρ Μέτα

Εικόνα του άρθρου Αλβανία: Συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο Ιλίρ Μέτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2024, 21:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα συνελήφθη από την αστυνομία για κατηγορίες διαφθοράς, δήλωσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος του, κάνοντας λόγο για πολιτικά κίνητρα.

Ο 55χρονος Μέτα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2017-2022 και τώρα ηγείται του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Ελευθερίας, επέστρεφε στην πρωτεύουσα Τίρανα από το γειτονικό Κόσοβο όταν αστυνομικοί με μαύρες μάσκες σταμάτησαν το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αστυνομία δήλωσε ότι αναγκάστηκε να τον συλλάβει με τη βία.

«Ο Μέτα κατηγορείται για παθητική διαφθορά, για μη δήλωση της περιουσίας του και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Μέτα έχει αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε ότι τα ψεύδη ετών αναβίωσαν ως πολιτική κίνηση ενόψει των εθνικών βουλευτικών εκλογών του Απριλίου.

Ο Μέτα δεν είναι το μόνο στέλεχος της αντιπολίτευσης που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες. Τον περασμένο μήνα, ο Σαλί Μπερίσα, ηγέτης της μεγαλύτερης ομάδας της αντιπολίτευσης, του Δημοκρατικού Κόμματος, παραπέμφθηκε σε δίκη με την κατηγορία της διαφθοράς, ενώ ένας πολιτικός του κόμματος, ο Έρβιν Σαλιάντζι, φυλακίστηκε για ένα χρόνο επειδή έκανε «ψευδή αναφορά» για έναν πρώην υπουργό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατηγορεί τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για κυνήγι μαγισσών, το οποίο ο ίδιος αρνείται. Ο Ράμα βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 και σκοπεύει να διεκδικήσει τέταρτη θητεία το επόμενο έτος.

Το Κόμμα Ελευθερίας του Μέτα δήλωσε ότι η κράτησή του θα προκαλέσει καταδίκη και διαδηλώσεις στους δρόμους.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ