Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 24-02-2017, 21:51
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πολιτική ανυπακοή κάλεσε τους οπαδούς του ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα κατά την έβδομη μέρα διαδηλώσεων στο κέντρο των Τιράνων όπου η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και στην ισχυρή αστυνομική παρουσία, ο Μπάσα είπε χαρακτηριστικά: «Πόλεμο θέλετε πόλεμο θα έχετε» και κάλεσε τους διαδηλωτές να «σπάσουν τα λάστιχα των αυτοκινήτων, να σπάσουν τα τζάμια σε όποιον αδίκως τους τιμωρεί».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να οργανωθεί ακόμα μεγαλύτερη και μαχητικότερη διαδήλωση στα Τίρανα, με αίτημα την διενέργεια των εκλογών του Ιουνίου από υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Στο τεταμένο πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στην Αλβανία προστέθηκαν και δηλώσεις δυτικών παραγόντων. Ειδικότερα, ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Bernd Borchardt, σε χθεσινή ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι στην Αλβανία κυκλοφορούν 2 δισεκατομμύρια «βρόμικα» ευρώ προερχόμενα από ναρκωτικά, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στις επικείμενες εκλογές. 

Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε ανασκεύασε τη δήλωσή του, λέγοντας ότι έκανε αναφορά στο 2013, περίοδο που κυβερνούσε η σημερινή αντιπολίτευση.

Χθες, εξάλλου, επισκεπτόμενος τα Τίρανα ο αρχηγός της ιταλικής υπηρεσίας δίωξης της Μαφίας- Φράνκο Ρομπέρτι, δήλωσε ότι η διακίνηση των ναρκωτικών από Αλβανία προς Ιταλία τριπλασιάστηκε και ότι τα χρήματα από το λαθρεμπόριο πηγαίνουν στη χρηματοδότηση των εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων.

Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα