ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Διαμαρτυρίες κατά Ράμα με κλείσιμο δρόμων

Εικόνα του άρθρου Αλβανία: Διαμαρτυρίες κατά Ράμα με κλείσιμο δρόμων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/04/2017, 00:59
ΚΟΣΜΟΣ

Έχοντας ως βασικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία και θα αναλάβει τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών του Ιούνιο, υποστηρικτές της αντιπολίτευσης έκλεισαν για μια ώρα (11-12 το πρωί τοπική ώρα) τους κεντρικούς δρόμους των Τιράνων.

Οι εκλογές ορίστηκαν για τις 18 Ιουνίου 2017, όμως η αντιπολίτευση αποφάσισε να μην πάρει μέρος, ισχυριζόμενη ότι με τη σημερινή κυβέρνηση δεν θα είναι δίκαιες και ελεύθερες, αλλά θα επηρεαστούν από το οργανωμένο έγκλημα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αλλάζει τα μέλη του δικαστικού σώματος, με στόχο να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ η κυβέρνηση του Έντι Ράμα απαντά ότι οι αλλαγές αποτελούν μεταρρύθμιση απαραίτητη για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι δεν επιθυμεί την κάθαρση του δικαστικού σώματος και απομακρύνει την χώρα από την προοπτική ένταξης στην Ε.Ε.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, το κοινοβούλιο της Αλβανίας ουσιαστικά βρίσκεται σε αδράνεια, αφού η αντιπολίτευση απέχει από κάθε εργασία.

Στο τέλος της σημερινής διαμαρτυρίας, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος:

«Αυτή είναι μία προειδοποίηση για την αποφασιστικότητα του λαού να έχει ελεύθερες και καθαρές εκλογές».

Η σκληρή αυτή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γίνεται μια μέρα πριν αφιχθεί στα Τίρανα αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ώστε να εξευρεθεί "κοινή γλώσσα" στο θέμα των επικείμενων εκλογών.

Πηγή: Euronews - ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3