Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Αλ. Τσίπρας: Στόχος η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος

Εικόνα του άρθρου Αλ. Τσίπρας: Στόχος η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2017, 17:32
ΕΛΛΑΔΑ

Στο να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος μέσω των μεγάλων έργων που εξελίσσονται, όπως ο αγωγός αγωγός φυσικού αερίου Tap, ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός (IGB) και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Ακέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Στόχος μας», είπε ο πρωθυπουργός είναι «η Ελλάδα να καταστεί Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στις μεταφορές και την ενέργεια» και πρόσθεσε ότι «οι δρόμοι της ενέργειας του 21ου αιώνα δεν μπορούν να παρακάμπτουν την χώρας».

Αύριο Πέμπτη θα υπογραφούν τρία συμβόλαια για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο χερσαία και ένα θαλάσσιο οικόπεδο όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα είπε, ότι «προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση παλιών, αλλά και νέων θαλάσσιων οικοπέδων, είτε αφορούν την περιοχή του Ιονίου, είτε νοτίως και δυτικώς της Κρήτης και μετά από έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ενεργειακοί κολοσσοί». Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ενεργοποιείται η Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων, σημείωσε ο πρωθυπουργός.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Επίσης ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την διεύρυνση των κριτηρίων των δικαιούχων κοινωνικών τιμολογίων, αλλά και ελάφρυνση των καταναλωτών μέσω του μηδενισμού των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας έως το 2020 και περιορισμό των χρεώσεων ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» ο κ. Τσίπρας ότι  θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα αφορά ιδιωτικά & δημόσια κτίρια αλλά και τον κλάδο των μεταφορών.

Με την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών, οριοθετείται ο δασικός χώρος και τακτοποιείται η σχέση δάσους – γεωργικής εκμετάλλευσης, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ για το Κτηματολόγιο είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο ολοκλήρωσης το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back